BiH
0

U Vladi RS novi sastanak premijerke i rukovodstva SNSD-a

FENA
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
Željka Cvijanović (Foto: SRNA)
U zgradi Vlade Republike Srpske u toku je sastanak vrha SNSD-a s entitetskom premijerkom Željkom Cvijanović o narednim koracima entitetske vlade.

Sastnaku prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik Igor Radojičić i članovi Glavnog odbora, među kojima i Nikola Špirić.

Prisustni su i ministri Zoran Tegeltija i Željko Kovačević.

Ovo je drugi radni vikend Vlade RS-a u novom sazivu.

U prošlu nedjelju entitetska vlada zatražila je od direktora, njihovih zamjenika i izvršnih direktora u javnim preduzećima, fondovima, ustanovama, upravama i upravnim organizacijama te agencijama da u roku od sedam dana stave na raspolaganje Vladi svoj mandat.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović najavila je da će, nakon analize i utvrđenog stanja biti poduzete odgovarajuće mjere, bilo da je riječ o kadrovskim, organizacionim ili funkcionalnim pitanjima u smislu zakonskih rješenja, procedura ili bilo čega drugog što je potrebno da se unaprijedi, mijenja, poboljšanja ili promijeni stanje u javnim preduzećima, agencijama i upravnim organizacijama.

Također, jedna od tema je bio i izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazi zdravstvo RS-a.

Predsjednik i premijerka Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović stoga su i u prošlu nedjelju razgovarali s predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva finansija.

Razmatrane su mjere za daljnju stabilizaciji ovog sektora, kao i mjere za unapređenje uvjeta liječenja u zdravstevnim ustanovama i poboljšanje standarda zaposlenih u toj oblasti, saopćeno je tada iz Vlade RS-a.