Sastanak rukovodstva SNSD-a
0

Dodik: Nismo razgovarali o rekonstrukciji Vlade RS

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Vlada RS-a u ovom trenutku obavlja svoje poslove u skladu s ranije utvrđenim politikama i trenutno nismo razgovarali ni o kakvim rekonstrukcijama ili promjenama, izjavio je večeras predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik.

Nakon sastanka najužeg rukovodstva SNSD-a, Dodik je dodao da ne zna ko šta od koalicionih partnera traži ili potvrđuje kada je u pitanju Vlada, te izražava čuđenje otkuda toliko bavljenje izvršnom vlašću.

Ipak, potvrdio je da se procjenjuje šta je najbolje i to će, kaže, i biti urađeno.

"Treba dati jedan novi impuls aktivnostima Vlade RS-a u pogledu određenih ekonomsko-socijalnih pitanja", kazao je Dodik i na spekulacije o mogućoj rekonstrukciji Vlade RS-a je kazao da se u budućnosti ne može ništa od toga isključiti, ali da zasad nisu razgovarali o nekim promjenama ili rekonstrukciji Vlade.

Potvrdio je da je razmatrana politička, te ekonomsko-socijalna situacija u RS-u, a to što sastanku nije prisustvovao entitetski premijer Aleksandar Džombić, Dodik je obrazložio riječima da on i nije član najužeg rukovodstva SNSD-a.

Dodik je još dodao da je s najužim rukovodstvom SNSD-a razgovarao o funkcioniranju RS-a, odnosima u BiH, te o detaljima sastanka "šestorke“, održanog u subotu u Sarajevu.

Kada je u pitanju provođenje odluke Evropskog suda u slučaju "Sjedić-Finci“, ponovljeno je, kaže, opredjeljenje da RS direktno bira svog člana Predsjedništva BiH, a razgovarano je i o ponuđenom modelu koji podrazumijeva određene elektore za samu FBiH i na koji način bi se to odrazilo na položaj Srba.

Današnji sastanak Dodik je okarakterizirao kao uobičajene konsultacije, te je dodao da je bilo riječi i o funkcioniranju Rudnika i Termoelektrane Ugljevik jedan, kao i izgradnji trećeg bloka te količinama uglja za rad.