Najavio razgovore s Džombićem
4

Dodik: Vladi RS treba novi impuls i osvježenje

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je večeras razgovor s premijerom Aleksandrom Džombićem o mogućim promjenama koje bi se eventulano desile u Vladi RS-a.

"Kao odgovorna partija mi ćemo nakon razgovora s predsjednikom Vlade RS-a donijeti konačan stav na koji način ćemo se kretati dalje. Većina u SNSD-u smatra da treba doći do novih impulsa i osvježenja u Vladi. Vidjet ćemo koji je to obim i na koji će se način to kretati", potvrdio je Dodik.

Najavio je i razgovore s koalicionim partnerima SNSD-a u RS te ističe da je "važno da se pribavi jedna nova energija, koja bi mogla da da odgovore na mnoga pitanja koja imamo sad i i imat ćemo u narednoj godini“.

Ta nova energija, tvrdi, može se osigurati i reafirmacijom postojećeg sastava Vlade RS-a ili njegovom promjenom. Ipak, očigledno je, kaže, da trebaju jači impulsi i efikasnija Vlada, koja bi morala da bude više na terenu i više u dodiru s konkretnim problemima.

Ponovio je da je Džombić "bio njegov izbor“ za premijera.

Nakon još jednog sastanka najvišeg rukovodstva SNSD-a u Banjoj Luci, Dodik je večeras u izjavi novinarima rekao da entitetska vlada obavlja svoje ustavom predviđene obaveze i da je učinila maksimum u stabilizaciji ekonomsko-socijalnih prilika u RS, ali se smatra da se "zbog atmosfere koja je stvorena i ogromnih javnih i medijskih spekulacija“ zaključeno u vrhu SNSD-a da on obavi razgovor s Džombićem.

Razgovarat će o pozicji Vlade, njenim namjerama i načinima kako može da funkcionira i šta bi bilo najbolje da učine po tom pogledu.

"Taj razgovor ćemo obaviti sutra ili preksutra, jer je premijer trenutno na putu", kazao je Dodik.

On je dodao da ogromne medijske spekulacije i podmetanja, koja se dešavaju u posljednje vrijeme, stvaraju oko Vlade jednu nepovoljnu atmosferu.