Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...vrag me odnio ako znam đe mi je diploma...
Neće l' nam biti bolja budućnost .. Sretno diplomantima!
ko o čemu, kurva o moralu. rektore, znamo sve.
Ja fakultet nisam zavrsio i necu ali zato radim vani.Mama je zbog faxa htjela da me se odrekne al ja joj gurnem 200 evrica u ruku i poljubim
https://www.youtube.com/watch?v=Dosp1lDeWx0&list=UUATm3csa8Z4SJPrScYztWlw
Hiperprodukcija VSS - najveći problem univerziteta u BiH. Ne bih da ispadnem neko ko je za to da se smanji broj studenata koji se primaju na određene fakultete (po 300+), ali gdje će država sa tolikim brojem svake godine, kad je i sam biro popunjen za narednih 10 godina. Naša diploma je taraba. Jedan moj rođak je odustao od FIT-a u Mostaru (bavi se programiranjem) na trećoj godini i sad se progurao i radi za amerikance iz BiH - na daljinu. Ima petocifrenu platu a živi po našim standardima. To je samo jedan od silnih dokaza da je diploma kod nas precijenjena i da se studentima usađuju lažne nade tipa "sa diplomom ćeš sine naći posao, samo ti fino uči". Tu su i sami roditelji krivi, jer mnogi bi da djeca završe fakultete samo da bi drugima govorili kako su njihova djeca diplomirala, što je totalno pogrešno. Nije ni čudo što nam je ovakva država, jer vlada ovakav mentalitet zaglupljivanja. Zapad ne pita za diplomu, već da li znaš raditi posao. Žalosno.
hahah ' garant boljoj budućnosti ' pa niko od njih penzije vidit neće, možda ni posla sem konobarisanja i sl... hahahahahahaaah budućnost uf mamu vam
neki dan preko 6000 ih idplomiralo ,sad blizu 2000 gdje rade oni
ide pun kamion napredne inteligencije
Jos samo da se otvori 1850 fabrika da imaju gdje raditi.
Evo ih 1700 mladih, koji očekuju odmah dobru plaću čim počnu raditi ;) a nakon dvije godine će se razbjezati po evropi ;)
A sad pravac na biro..
Eh pusti dani.... Kakva garancija? :( :( Zaista se rastuzim kad vidim koliko stavljamo pod tepih, krijemo, bas krijemo glavne probleme...Koliko vredi mlada osoba sa diploma koja nije odgojena? (odgoj i moral su siroki pojmovi koji trebaju da zauzimaju visoko mjesto u obrazovanju od vrtica pa i prije pa tokom citavog zivota kod svake osobe...) 99% omladine koja je sa diplomom bi bila ista kao i ovi sadasnji politicari da dodju na vlast ili na bilo koju funkciju u bilo kojoj instituciji ( egoizam je teska bolest danasnjice). Ko odgaja danasnju omladinu? Ni baba ni mama!, jok bolan!, odgaja ih internet,tv,losi romani,filmovi,ulica,kafana,diskoteka :( a i u konacnici to je tako jer i sami roditelji nisu sposobni da odgajaju djecu pa im roditelji obezbijede maloprije nabrojano :( eh pusti dani. "BEZ ODGOJA BEZ MORALA"(obimni su pojmovi) MLADI COVJEK SA DIPLOMOM MOZE SAMO DA BUDE STETAN /STETA ZA JEDNO DRUSTVO. (Edeb,Ahlak i znanje= covjek)
Izbacujemo "visokoobrazovani" kadar k'o na pokretnoj traci.
Na ulaznim vratima biroa stoji: "Nezaposlenim ulaz zabranjen".
Garant čega?! Garant da će godine i godine i desetine godina provesti na Zavodu za nezaposlene, da će kleti i proklinjati dan kada su upisali fakultete i kada su iz završili još i više?!
Dobrodosli na Biro