{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli promovisano 1.865 diplomanata: Garant bolje budućnosti BiH

19.11.2014. u 12:49
206
97
U Tuzli promovisano 1.865 diplomanata: Garant bolje budućnosti BiH
206
Akademska zajednica u Bosni i Hercegovini bogatija je za novi 1.865 diplomanata, koji su svoje školovanje uspješno okončali na jednom od 12 fakulteta ili Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.
U sklopu obilježavanja 38. godišnjice tuzlanskog univerziteta u KSC Mejdan organizovana je svečana promocija diplomanata prvog ciklusa dodiplomskog studija.

"Vi mladi i obrazovani ljudi ste najbolji garant bolje izgradnje, opstanka u budućnosti BiH, svih njenih historijskih, savremenih, kulturnih, naučnih i duhovnih vrijednosti. Diplome koje dobijate daju vam svima nadu u vaše bolje sutra, ali i u bolje sutra vaše porodice. Živimo u doba političke i ekonomske krize, ali i krize liderstva i vrijednosti na kojima počiva bosansko društvo i porodica. Pronaći zaposlenje je vaša prva iduća obaveza. Ali, nemojte samo tražiti posao, probajte ga i stvoriti sami sebi. Kriza je izazov za sposobne i dobro obrazovane kakvi ste vi. Šansa je u vašem aktivnom pristupu životu, u poduzetničkom načinu razmišljanja, u fleksibilnosti, u komunikaciji na svim nivoima i svim prostorima. Ponosite se svojom univerzitetskom diplomom, koju ste stekli upornim radom i višegodišnjim odricanjem. Nametnite društvu takve vrijednosti u kojima se cijeni rad, obrazovanje i profesionalni moral“, rekao je prof.dr Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli.

Halilović je naglasio da je prije nekoliko dana Univerzitet u Tuzli završio sa eksternom evaluacijom i da je komisija, koju su sačinjavali renomirani predstavnici domaće i međunarodne akademske zajednice, Univerzitetu u Tuzli dana visoku ocjenu.

Diplomanti su pažljivo saslušali govor rektora Halilovića, a potom bacili kape u zrak... Većina njih je već na Birou za zapošljavanje, a neki će se i sutra pridružiti armiji od 100.000 nezaposlenih na području TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: