|

U Tuzli promovisano 1.865 diplomanata: Garant bolje budućnosti BiH

U Tuzli promovisano 1.865 diplomanata: Garant bolje budućnosti BiH
206
Piše: D. Brkić
19.11.2014. u 12:49
97
komentara
206

dijeljenja
1/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
9/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
10/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
11/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
12/12 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Akademska zajednica u Bosni i Hercegovini bogatija je za novi 1.865 diplomanata, koji su svoje školovanje uspješno okončali na jednom od 12 fakulteta ili Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.
U sklopu obilježavanja 38. godišnjice tuzlanskog univerziteta u KSC Mejdan organizovana je svečana promocija diplomanata prvog ciklusa dodiplomskog studija.

"Vi mladi i obrazovani ljudi ste najbolji garant bolje izgradnje, opstanka u budućnosti BiH, svih njenih historijskih, savremenih, kulturnih, naučnih i duhovnih vrijednosti. Diplome koje dobijate daju vam svima nadu u vaše bolje sutra, ali i u bolje sutra vaše porodice. Živimo u doba političke i ekonomske krize, ali i krize liderstva i vrijednosti na kojima počiva bosansko društvo i porodica. Pronaći zaposlenje je vaša prva iduća obaveza. Ali, nemojte samo tražiti posao, probajte ga i stvoriti sami sebi. Kriza je izazov za sposobne i dobro obrazovane kakvi ste vi. Šansa je u vašem aktivnom pristupu životu, u poduzetničkom načinu razmišljanja, u fleksibilnosti, u komunikaciji na svim nivoima i svim prostorima. Ponosite se svojom univerzitetskom diplomom, koju ste stekli upornim radom i višegodišnjim odricanjem. Nametnite društvu takve vrijednosti u kojima se cijeni rad, obrazovanje i profesionalni moral“, rekao je prof.dr Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli.

Halilović je naglasio da je prije nekoliko dana Univerzitet u Tuzli završio sa eksternom evaluacijom i da je komisija, koju su sačinjavali renomirani predstavnici domaće i međunarodne akademske zajednice, Univerzitetu u Tuzli dana visoku ocjenu.

Diplomanti su pažljivo saslušali govor rektora Halilovića, a potom bacili kape u zrak... Većina njih je već na Birou za zapošljavanje, a neki će se i sutra pridružiti armiji od 100.000 nezaposlenih na području TK.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...