{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Tuzli: 39. generacija započela svoje školovanje

22.9.2014. u 15:52
4
13
Univerzitet u Tuzli: 39. generacija započela svoje školovanje
4
Tridesetdeveta generacija studenata Univerziteta u Tuzli danas je započela svoje školovanje na ovoj visokoškolskoj ustanovi.
Svečana akademija za blizu 2.600 brucoša organizovana je u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli. Inače, Univerzitet u Tuzli upisao je studente na 54 studijska odsjeka na dvanaest fakulteta i Akademiji dramskih umjetnosti.

"Znanja koja ćete usvajati na Univerzitet u Tuzli moraju biti primjenjivana bilo gdje u svijetu i moraju biti primjenjivana narednih 50 godina. Ovo je veliki dan za Univerzitet u Tuzli, ali i velika obaveza za sve nas", kazao je Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli.

Studenti su potom, kao novi članovi akademske zajednice, upoznati sa nastavnim planom i programom i svim onim najvažnijim za nastavak njihovog školovanja.

"Svoje ideje, energiju i svježinu koje donosite pretvorite u novu snagu koja će mijenjati univerzitet. Budite bolji dio našeg društva, odnosno svoje zalaganje, trud i rad pretvorite u pozitivnu priču od koje će koristi imati univerzitet, ali i šira društvena zajednica“, izjavio je Mirsad Kunić, ministar obrazovanja u Vladi TK.

Istaknuto je kako Univerzitet u Tuzli ulazi u završnu fazu akreditiranja tako da će stečene diplome na ovoj visokoškolskoj ustanovi biti priznate u inostranstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: