Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije par godina sam čitala o projektu koji je rađen između njemačkih arheologa i Zemaljskog muzeja Sarajevo,gdje stoji da su pronašli savršeno očuvano naselje iz kamenog doba na lokalitetu između Kaknja i Visokog.Između ostalog,na tom lokalitetu su pronašli mnogo stećaka.Ono što je fascinantno da većina stanovnika u čijim dvorištima se nalaze stećci nisu imali pojma šta je to,a još fascinantnije da ih niko prije nije ni vidio iako su bili na površini zemlje.Bosna je zaista bogata sa kulturnim naslijeđem ali je žalosno da se ta naslijeđa ne čuvaju.
Cujem da ce neki stecci bojkotovat popis!
Moja malenkost je prijavila postojanje do sada neobilježene nekropole stećaka na određenom lokalitetu, koja je postala predmet razaranja "savjesnih građana" i to Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika BiH (Zijad Halilović, Saradnik za arheologiju/associate for Archaeology), od kojih sam dobio potvrdu da će sve učiniti da iste zaštite, ostaje da se vidi.. http://imageshack.us/g/1/10360032/
Hvala tebi sto si prijavio ali spori su oni,jer na jednom mjestu je oko stecaka vec zarasli zbunje i drvece iako su visoki do 3m..jos koja godina i progutat ce ih zemlja..
.e.bo. vas stećak više.
ali ih obavezno klasifikujete na bosnjace,sprke i hrvatske stecke.nek se zna.jbt ti to!!!!
Napokon :) .