Komentari (168)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobrodošli na BIRO! Sretno u pronalasku posla ili nove zemlje prebivališta.
Prije ovo drugo, ali to ce oni shvatiti tek za 4-5 godina. Jos su pod dojmom poznate “ko hoce radit - uvijek ima posla” 😂
jedino je ganiceva diploma jako priznata na zapadu. odmah možeš dobiti posao bilo gdje na zapadu u tehničkim naukama
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kako divne vijesti, svaka cast ljudi!
Mislim da ce ipak velika vecina preko granice
Vec sam na birou odavno, nisam ni otisao na ovu saradu.
BA nisu diplomanti, MA nisu magistranti... prestanite se pogresno predstavljati i oslovljavati. Diplomanti i magistranti su nestali uvodjenjem bolonjskog sistema, i to na zalost nakaradnog. Vrijeme je da se omladina, ali i poslodavci, naviknu na nova zvanja nivoa strucne osposobljenosti. Novinari pogotovo.
Slažem se s tobom, ali također ne znam kako bi im napisali, jer kod nas je to tako nakaradno uvedeno da narod ne zna da postoji "bachelor of arts" i "bachelor of science", i isto tako za master, pa ti baba pred penziju kaže "nisi ti magistar nauka, ja sam u onom sistemu završila fakultet" pa ona kao ispadne pametna a ti kao neznalica.
Sretno sa ucenjem njemackog :D
Štancuju se diplome u FBIH kao čačkalice u Kini - što neminovno vodi ka tome da će na tržištu vredeti isto.
Spremni za Biroa xD
Samo naprijed u nove pobjede.
Ne kontam ove komentare u vezi prava i ekonomije. Svakoj firmi je potreban minimum jedan pravnik i minimum troje ekonomista. Da bi firma opstala potrebne su joj finansije, marketing, racunovodstvo. Da bi dobro poslovali treba im dobar menadzment. Da bi poslovali u skladu sa zakonom i da nemaju problema sa drzavom treba im dobar pravnik.
Dobra neka kajla oko vrata u ovog rektora univerziteta...
@kraftwerk 50 cent, akon itd mu zavide Bgm...
Vala kad svake godine po 4000-5000 ljudi diplomira ili magistrira, u ovako maloj zemlji, na samo jednom Uniju, nesto ne stima, pa da ga je***
Prva slika (Treci u donjem redu) opisao drzavu jednim potezom
svaka cast na zapazanju
skonto covjek da su dani zaebancije gotovi ;)
Jesu nam djeca i ruzna hljeb te nejebo
harun.hodzic.35 et ti si mi sad ko nesto najljepsi, aj suti Bgt da te oklagijom ne prebijem...
ova plavka u centru prve slike je bas ljepuskasta
Sve je OK, ali zasto je Denis Zvizdic drzao govor. Studenti ipak nisu maloumni da padaju na price da su pokazatelji pozitivni u BIH ali to se ne vidi, ili mediji ne prenose. Te price ostavite za nepismene.
sretno omladinci, iako je najlaksi dio puta dobiti diplomu.
Nadam se da ce vlast imati vise sluha za ove studente i zaposliti ih na adekvatna mjesta, jer nam treba strucnjaka a ne lezihljebovica koji ne rade u struci, a uspjesnim stidentima cestitke
lakse zavrsiti fakultet u bosni nego naci posao gdje je redovna plata i visa od 500km..
umjesto što obeshrabrujete i pljujete djecu, molite Boga da ostanu ovdje, koje ste vi budale
možeš moliti boga do prekosutra, nema on (ili ona) autoritet na sda teritoriji. zna se kako se 'unaas' zapošljava i ko ima prednost.