Početak borbe
3.7k

U svečanoj Zetri uručeno 5.578 priznanja diplomantima i magistrantima UNSA

Piše: I. P.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" održana je svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu.

Svim svršenim studentima prvog, drugog i integrisanog prvog i drugog ciklusa studija uručene su pripadajuće diplome, a na svečanosti su uručena i posebna priznanja Zlatna značka, Srebrena značka i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Studenti koji dobijaju Zlatnu značku ostvarili prosjek između 9,5 i 10. Studenti kojima se dodjeljuje Srebrena značka ostvarili su prosjek između 9 i 9,5 dok studenti s prosjekom između 9 i 8 dobijaju posebno priznanje Povelju Univerzitata u Sarajevu.

Diplome je dobilo 5.578 diplomanata i magistranata, a posebna priznanja uručena su za 185 osoba.

Najbolji studenti prvog i drugog ciklusa studija u 2017. godini, sa prosjekom 10,00 su: Nudžeim Selimović s Prirodno-matematičkog fakulteta, Mirza Pašić s Mašinskog fakulteta, Sead Delalić s Prirodno-matematičkog fakulteta te Harun Hindija s Prirodno-matematičkog fakulteta.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj kazao je da je ovogodišnja svečanost upriličena na dan osnivanja ovog univerziteta, koji u ovoj godini navršava 68 godina postojanja i rada.

"To su studenti koji su svojim radom postigli izvrsne rezultate na fakultetima Sarajevskog univerziteta i pokazali da se studirajući na ovom univerzitetu i postižući izvanredne rezultate mogu otvoriti 'širom vrata', bilo da se razmišljaju o daljnjem školovanju, bilo da razmišljaju o profesiji. Očekujem da najbolji studenti, u što skorije vrijeme dobiju posao, i ne samo najbolji nego i jedan broj onih studenata koji su uspješno završili fakultete koje smo promovirali, a nisu postigli takve izvrsne rezultate", kazao je Škrijelj.