|

U subotu humanitarni planinarski pohod na Visočicu

U subotu humanitarni planinarski pohod na Visočicu
194
F
FENA
18.12.2014. u 09:15
3
komentara
194

dijeljenja
U subotu humanitarni planinarski pohod na Visočicu Foto: Ilustracija
Sarajevska Stanica planinarskih vodiča organizuje u subotu, 20. decembra, humanitarni planinarski pohod na Visočicu, a novac prikupljen od učesnika pohoda je namijenjen za liječenje studenta Šumarskog fakulteta kojem je dijagnosticirana leukemija, rekla je u izjavi za Fenu vodič Emira Hukić uz poziv planinarima i ljubiteljima prirode da budu učesnici subotnjeg pohoda.
Ona kaže kako je planirano da svake godine bude organizirana bar jedan planinarski pohod humanitarnog karaktera i da to postane tradicija.

"Motiv za organizaciju humanitarne ture primarno je bio da Stanica planinarskih vodiča Sarajevo kroz svoje aktivnosti pomogne nekome kome je pomoć potrebna. Članovi Stanice, u proteklih godinu dana od kada je Stanica oformljena, vrijedno rade pokazujući snažnu društvenu odgovornost. Vodičke aktivnosti stanice se temelje isključivo na volonterskom radu i principima planinarstva, kao pozitivnog i zdravog angažmana", kaže Hukić.

Subotnja tura predviđa uspon na Crveni kuk (1.733 metra nadmorske visine) na planini Visočica, a učesnici pohoda će krenuti iz sela Sinanovići preko Jelenače i Mandinog vrela.

Iz Sarajeva će planinari krenuti do Sinanovića organiziranim prijevozom ispred "Zemaljskog muzeja“ u 7 sati, a povratak je u večernjim satima.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na facebook grupi Stanica planinarskih vodiča Sarajevo.

Vodiči na usponu do Crvenog kuka na Visočici su Emira Hukić i Hasna Smječanin.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...