BiH
0

U Srebrenici se urušila štala, uginulo osam ovaca

SRNA
Foto:Srna
Foto:Srna
Na području opštine Srebrenica do danas je prijavljeno pet slučajeva da je snijeg oštetio stambene objekte, te više pomoćnih objekata i plastenika, dok je u urušavanju štale u selu Jasenova nastradalo osam ovaca, potvrđeno je Srni u Opštinskom štabu civilne zaštite.

U naselju Vidikovac pod pritiskom snijega urušio se dio barake i potpuno je uništen jedan prazan stan, a opasnost prijeti i od daljeg urušavanja tog trošnog montažnog objekta i ugrožavanja života socijalno ugroženog bračnog para Milke i Vlade Milovanović koji žive u stanu u tom objektu.

Pod težinom snijega provalili su se krovovi i urušilo se nekoliko štala i drugih pomoćnih objekata u ovoj opštini, a najveću štetu pretrpio je Milovan Bučalina iz sela Jasenova kome su nastradale ovce u urušavanju štale.

U Štabu civilne zaštite kažu da su članovi Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda danas otišli na teren i prioritetno će izvršiti procjenu šteta na stambenim, a onda i ostalim oštećenim objektima.

"Na osnovu tih procjena opština će u skladu sa mogućnostima i uz pomoć viših nivoa vlasti i međunarodnih organizacija nastojati da pruži pomoć svim ugroženim domaćinstvima da saniraju pričinjene štete. Hitno ćemo reagovati da pomognemo sanaciju oštećenih stambenih jedinica zbog bezbjednosti i zaštite ljudskih života, te sprečavanja njihovog daljeg urušavanja", rekao je Srni zamjenik načelnika opštine Ćamil Duraković.

Duraković je naveo da će se potom pristupiti sanaciji i ostalih oštećenih objekata, izrazivši bojazan da će sa otapanjem i padanjem snijega sa krovova biti još veće štete na objektima.