{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Topljenje snijega izazvalo klizišta na području Srebrenice

F
FENA
9.3.2012. u 15:01
0
0
Topljenje snijega izazvalo klizišta na području Srebrenice
0
Topljenje snijega izazvalo klizišta na području Srebrenice
Srebrenica
Ševko Karić, načelnik za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Općine Srebrenica, rekao je danas da su komisiji za procjenu šteta od snježnih padavina u srebreničkoj općini stigla 74 zahtjeva za procjenu šteta na građevinskim objektima, među kojima je sedam stambenih, a ostali su pomoćni i ekonomski objekti.
Komisija je izvršila uviđaje i obradila 24 zahtjeva s detaljnim opisima pričinjenih šteta čiju će finansijsku procjenu obaviti 13.marta.

„Članovi Komisije svakodnevno su na terenu da bi obradili sve zahtjeve i procijenili štete, ali još se ne zna da li će i na koji način vlasnici tih objekata biti obeštećeni jer općtina nema sredstava da sama izmiri sve pričinjene štete od nevremena“, rekao je Karić.
Govoreći o štetama Karić je istakao da su se otapanjem snijega počela pojavljivati klizišta koja mogu izazvati velike štete na objektima, ali i u poljoprivredi.

- Dva veća klizišta pojavila su se na prostoru Mjesne zajednice Sućeska i ne ugrožavaju objekte ni komunikacije, dok je klizište u Mjesnoj zajednici Kostolomci zahvatilo veću površinu i presjeklo lokalni put Banj Njiva-Kostolomci pa se u jednom dijelu te mjesne zajednice koriste alternativni putni pravci, rekao je Karić.

Klizišta su još aktivna i na veoma nepristupačnim su terenima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: