Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kaze familija mi je rodom iz Sarajeva, a babo mu dosljo izvaljivo zidove u stanovima dok ih nije sve spojio i progledao na Štrosu, dok su se prave patriote borili na liniji sa agresorom. Takvi ce sutra izaci i glasati za SDA, dok vi kontate kako jos uvijek vas glas nije bitan, dok vam manjina kroji sudbinu...
sve odpustiti ove iz zavoda
ne jaro takvi sto su pravili 1960 do 1990 to je danasnja fgr foca gorazde rogatica Sarajlije vece i od onih koji su tu 400-500 godina, da bi to dokazali veoma su glasni ej ba ja rodjen tu
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Znači 1/2 grada
evo odgovora sto se sarajeva tice...nakon prvih poslijeratnih izbora u BiH...na kojima je pobijedila sda...bakir izetbegovic postaje direktor zavoda za izgradnju kantona sarajevo...i kao takav je imao zadatak...da glasackom tjelu dozvoli ubrzane nelegalne gradnje...s ciljem grupisanja glasaca...
Meni je lično gora ova seljadija koja je dobila stanove od druga Tita i koji su otkupili stanove za certifikate, te zauzeli mjesta oko zgrada postavljaju one željezne šipke da se ne može niko drugi parkirati. A traže od države da im sređuje fasadu i slične gluposti. Većina ovih bespravno izgrađenih objekata i nije u samom gradu nego oko Sarajeva. Mnogo opasniji za grad Sarajevo su ovi ratni profiteri koji prave zgrade u sred grada i gdje im je ćejf!
Otisli Srbi i Hrvati, a bome dosta i muslimana iz Sarajeva, ostat će samo Sandžak i istočna Bosna
smogovci Hahaha.. najjači ovi što mrze sve strano a u najboljem slučaju djed mu iz istočne bosne sandžaka kosova ..takvi se najviše pozivaju na porijeklo..a srame se tetka kada mu dođe s kosova..obicni kompleks koji živi od kladare nargile i ima marku za kafu..važan je karakter čovjeka a sve ostalo je geografija i samo to.
Kako sarajlije imaju kompleks da su neka gradska raja boze grad od 250K stanovnika haha pa predgradje Pariza ima vise.Pacovi vam mrtvi leze izmedju blokova rupcuge po gradu miljacka puna smeca udisete smog al vazno je da ste gradjani ba a svi ostali seljoberi kako bi se onda tek trebali ponasati ovi iz Zagreba ili Beograda.Na zapadu ljudi prodavaju stanove u gradovima i bjeze na selanigdje nisam vidio da neko boluje od takvog kompleksa ko sarajlije pozdrav iz uredne i ciste Ljubljane
I onda mi koji smo platili sve silne dozvole cekamo kad cemo se sklizati negdje jer su oni dopustili da svi grade kako i sta hoće. I jos te gledaju ko vele, ko ti kriv kad si glup, mogao si jos jedan stancic kupit za lovu koju si izdavao za sve papire. Sve je to trebalo rusiti na vrijeme, sad je kasno.
🚜ANEX 7🚜 MARŠ KUĆAMA
A šta ste poduzimali da ne dodje do takve izgradnje? Prevencija i zakon!
Pa vi pričajte Zenica ruglo a Zenica grad građen planski od a do ž. Ni jednog ilegalnog objekta.
Nekakvi zavodi za prostorno uređenje. nekakve Službe za urbanizam, dozvole za građenje, legalizacije, prostorni planovi, urbanisticke saglasnosti...jednom rječju katastrofa od sistema. Zakon nakaradan i jos se pri tome i ne primjenjuje.
Čitavo Sarajevo seljačko znači Buljakov, buca potok, Sirokača, Moljmilo, Aneks gornji, sve to bespravnop treba srusiti, i onda bi se seljačine vratile u svoj Sandzak ili Istočnu Bosnu.
Kad nema snakcija... da postoji drzava, srusili bi, racun investitoru poslali. Nakon nekoliko bankrota i odlaska u zatvro zbog ne vracanja duga, vidjeli bi ...
Kako se može napraviti legalizacija objekata koji su izgrađeni bez ikavih građevinskih i urbanističkih pravila? Znači platiš tamo nešto državi, nekom inspektoru i legalizujes objekat koji je napravljen nadivljaka? Kakav onda smisao imaju građevinske i ostale dozvole ako svi možemo napraviti bilo šta i bilo kako, kasnije malo doplatiti i pojeo vuk jarca?
Puta 4!
Žao mi je Sarajeva kao grada.. Prelijep grad sa lošim ljudima, svakave mrake se doselilo i što je najtužnije pitaju se za nešto u ovom gradu..
Ovakvi govore onima što su tu bili prije njih da idu na Pale i Široki Brijeg