BiH
0

U Sarajevu se obilježeva Nacionalni dan Saudijske Arabije

Klix.ba
Nakon svečane dodjele certifikata za preko 7.000 polaznika, i sinoć je u Kulturnom centru Kralj Fahd upriličen program u čast Nacionalnog dana Kraljevine Saudijske Arabije, te je održana promocija knjige "Upoznaj Kraljevinu".

Promotor Gradimir Gojer je istakao kako je ova knjiga zapravo kulturni događaj koji prvi put otvara vrata bh. javnosti da upoznaju Kraljevinu i nove dimenzije koje su im dosad možda i bile nepoznate.

Gojer je pohvalio usklađenost literarnog i umjetničkog dijela knjige te zaključio da se takav sklad rijetko viđa u drugim djelima.

Nakon promocije, upriličen je kulturni susret "Uloga kulturnih centara u jačanju veza između naroda“ čiji su predavači bili dekan Fakulteta političkih nauka Šaćir Filandra te Ahmet Alibašić, a sve pod moderatorskom palicom Amele Hubjer-Hatić.

Govoreći o ulozi kulturnih centara generalno Filandra je rekao kako moderni kulturni centri nisu samo za elitu nego otvoreni za što raznolikije strukture korisnika.

"Kulturni centar Kralj Fahd je globalni moderan centar koji uspijeva da prati trendove kulturnih centara u svijetu i da zadovolji potrebe različitih kategorija društva“, istakao je Filandra.

Alibašić se u svom izlaganju osvrnuo na rad Kulturnog centra Kralj Fahd te sve programe koji su dosad upriličeni na usluzi društvu BiH.

U završteku sinoćnjeg susreta, proglašeni su najbolji predavači i najbolji uposlenici Centra te su istima uručena priznanja i nagrade.