{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendije Kraljevine Saudijske Arabije

29.6.2013. u 09:00
26
Stipendije Kraljevine Saudijske Arabije
26
Kulturni centar "Kralj Fahd" kao institucija Ministarstva visokog obrazovanja Kraljevine Saudijske Arabije u BiH kontinuirano radi na ostvarivanju naučne saradnje, kulturne komunikacije, razmjene iskustava i stručnjaka, te informacija između univerziteta i kulturnih institucija u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i Bosni i Hercegovini kroz različite aktivnosti kao što su programi uzajamni kulturnih posjeta, razmjene eksperata, razmjene studenata, uvezivanje biblioteka, te zajednička naučna istraživanja.
Centar godinama pruža mnogobrojne edukativne sadržaje besplatno građanima BiH u vidu redovnih kurseva engleskog jezika, arapskog jezika, informatike, kaligrafije, instrukcija iz matematatike kao i razne edukativne seminare.

Obzirom na važnost stipendiranja u jačanju kulturnih veza među državama te njegovanjem mladih generacija pružajući im moralnu podršku na putu ka svjetlijoj naučnoj budućnosti i nastavku edukacije, Ministarstvo visokog obrazovanja KSA od ove godine nudi i veliki broj stipendija bh. studentima za studij na preko 20 prestižnih univerziteta u KSA. Stipendije uključuju plaćenu školarinu, smještaj, avionsku kartu, medicinsku njegu i džeparac te otvaraju mogućnost studiranja u svim naučnim poljima izuzev medicine i zdrastvenih studija.

U utorak, 2. jula 2013. u 10:45 sati u Kulturnom centru "Kralj Fahd" će biti organiziran susret sa zamjenikom ministra visokog obrazovanja KSA prof.dr. Mohammedom bin Abdulazizom Al-Awhalijem na kojem će zainteresirani studenti dobiti sve potrebne informacije o univerzitetima, stipendijama i sistemom obrazovanja u KSA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: