Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovde je izbrojano 55 zrtava. Kada ce se obiljezavati i ozivljavati uspomene na ubijene Sarajevske Bosnjake koji su streljani nakon "oslobodjenja" poslije ulaska partizanske vojske u Sarajevo. Po nekim procjenama bilo je oko 3000 ubijenih, uglavnom Bosnjaka. Kakvi su tada antifasisti dosli na vlast najbolje pokazuju imena Sarajevskih ulica do 95.g., koja su nosila imena Srbskih Djenerala i Vojvoda iz Prvog Svjetskog Rata.
Nek vide ovi danasnji nacinalisti mahmu im naopaku, kako se gine za drzavu Musliman i Srbin i Hrvat zajedno. Al zmije pobjegle u rupe poslije oslobodjenja i cekale 5 decenija da izgmizu , da zavade , zmije zuzele peijestolja i ovce po torovima ogradile, a na prijestolja jevanjdjelja i krstove i nepoznata nam Arapska slova istakle- blagosiljaj svaki tor svojom svetom vodom, svojim svetim ajetom i mrzite se, mrzite se
Ovo su vazne stvari. koje treba postovari mimo foteljasenja nacionalnih stranaka.
Procitajte: Ur-fasizam https://6yka.com/kolumne/umberto-eco-fasizam-zlo-u-10-tacaka
Pa dragi moji folozofi zivite usred zla koji se cini ovoj zemlji. Zar toga niste svjesni? Djelujte! Uz duzno postovanje za obiljezavanje godisnjice, OVDJE i SADA (Hegel, koji je zasluzan i za Povelju o ljudskim pravima)) imate se protiv cega boriti. Citali ste valjda o Ur-fasizmu od Umberta Ecca. A i Hannah Arendt.
Samo niko da napomene da je cijela sarajevska čaršija i svi gradonačelnici tog vremena bili proustaški i veliki štovatelji NDH i Ante Pavelića.
SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU ✊🏼
Danas se navrsavaju 24 godine od ubojstva Joze Leutara, zamjenika federalnog mupa. Fingiranim optuznicama i politickim igricama od strane AID-a i ostale ekipice iz sarajevskog polumraka, nikad ne dodjosmo do stvarnih ubica. Drzavo stidi se!
ova okupljanja treba zabranit