Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tanko je ovo 25 hiljada , nije dobro ljudi
@TikTok21 Zato sto je bilo nade u bolje sutra I nekako se narednih 6-7 godina i cinilo da idemo ka tome, a onda smo sredinom 2000-ih upali u ovaj limbo..
Nije više ni egziztencija primarna za ostanak u državi, ljudi bježe iz države zbog neuredjenog sistema i stalnih prijetnji ratom,
Fino fino, umrlo je duplo vise nego je rodjeno, sa srecom i da bude jos vise razlike.
Zasto niko ne pominje srbe iz hrvatske, etnicki ocisceni..
Kad cemo nauciti da ne postoji 'Republicki zavod za statistiku RS-a', vec Zavod za statistiku entiteta RS?! To je entitetska institutucija. ''Republicki' je vrlo podmukla podvala Dodika i sljedbenika. Jer je nekom bio cejf da dijelu BiH daa diskriminirajuci naziv 'republika srpska' . Meni, imajuci u vidu kako i na cemu je nastao taj entitet, zdrav razum nalazhe naziv 'Sramota Srpska'. Onda je logicno reci 'Sramotni zavod za statistiku SS-a' ...
U prijevodu: u bosansko-hercegovačkom manjem entitetu - RS rođeno 3x manje beba. Ili ako hoćete: u FBiH rođeno 3x više beba nego u RS-u.
U Federaciji je rođeno 16 000 te godine a u RS 9100. Dakle nije 3x nego 2x. S obzirom da je Federacija većinski entitet dva naroda nesrpske nacionalnosti očekivano bi bilo 3x više rođenih pošto je udio Srba u BiH 31% ili trećina populacije međutim to nije slučaj.
Ide se na stvaranje velike katolicke drzave. Bosnjaci i srbi nestaju dok hrvati se razmnozavaju ko misevi. Takodje u tisini naseljavaju katolike iz citave Evrope na podrucjima sa kojih su unistili nekatolike.
Hrvati ne vole drugacije, ondje gdje mogu i gdje su dominantni represije su aparthejdske. Sve ovo finansira Rim.
25k se rodilo, vjerujem više od toga umrlo, i isto toliko iselilo, nema šta napredno, gore nego rat
Svaku noć od 22:00 porniće puštati za narodne mase....
Više Dodik ima firmi, nego što se u RSu djece godišnje rodi.
U entitetu inicijala rs prangija slabije dejstvuje. Ljudi, ne treba ratovat. Qrcom cemo ih pobijedit
kad uzmes procenat bosnjasnjackih dijelova u to rs entitetu, onda ispada da vam je procenat rinaka. de malo baci na papir
Neka djece :) još samo da riješimo ključna pitanja u državi, pa da odrastaju u zdravom okruženju i da za 20 godina ne napuste svoju zemlju u potrazi za boljim životom; mogu ga imati i ovde, ali mi stariji se moramo pobrinuti za njihovu budućnost.
Kako klix odvaja rs i vazda puni naziv entiteta a države skraćeno. PUMPAJ BOŠNJO NA 30k 2023
8.000 novorodžemnih otislo 50.000 umrlo 25.000 kakav je saldo u rs za 2022 godinu.
Fbih jača samo zbog HR kantona. Jadni smo i jedni i drugi kako god okreneš. Kad sam samo procitao prije neki dan vijest- Gornji Vakuf daje, pazi sad, 10 000 KM za deseto rođeno dijete. Ma ajte molim vas.
Jos malo nema ko da srbuje a Federacija duplo djece rodjene
Bošnjaci čine 50%, Srbi 31% , Hrvati 17% a u RS se te godine rodilo 9100 djece što odgovara i prijeratnom udjelu
Samo 25.000 ako to pomnožimo sa 80 to je ko da imamo samo 2 miliona stanovnika