|

U Rogatici uhapšen saučesnik Veselina Vlahovića Batka

U Rogatici uhapšen saučesnik Veselina Vlahovića Batka
25
Klix.ba
27.11.2014. u 08:38
84
komentara
25

dijeljenja
U Rogatici uhapšen saučesnik Veselina Vlahovića Batka Rogatica
Po naredbi tužitelja Tužilaštva BiH policijski djelatnici SIPA-e su na području Rogatice lišili slobode osumnjičenog G. M. rođenog 1966. godine.
Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za ratni zločin počinjen nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području sarajevskog naselja Grbavica, koji je počinio kao saučesnik Veselina Vlahovića Batka.

Dugom i temeljitom istragom koju je vodio postupajući tužilac i operativnim radom na terenu, Tužilaštvo BiH je došlo do saznanja da je osumnjičeni G. M., koji je nakon rata boravio na području općine Rogatica, učestvovao u ratnim zločinima zajedno sa Veselinom Vlahovićem Batkom, koji je pravomoćno osuđen na 42 godine zatvora.

G. M. je osumnjičen da je počinio silovanje i seksualno zlostavljanje žene bošnjačke nacionalnosti, čime je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 173. KZ BiH.

Osumnjičeni će tokom dana, uz prateće mjere osiguranja, biti predat postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivne istrage sa ciljem pronalaska, otkrivanja i kaznenog gonjenja počinilaca ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.
Prijavi grešku


Komentari (84)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...