{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak o izmjenama Izbornog zakona

S
16.4.2010. u 19:35
0
0
U ponedjeljak o izmjenama Izbornog zakona
0
U ponedjeljak o izmjenama Izbornog zakona
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u ponedjeljak bi trebalo da razmotri Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se, uz tehničke popravke ovog zakona, definiše plaćeno političko oglašavanje političkih subjekata u elektronskim medijima u vrijeme predizborne kampanje.
Izmjenama i dopunama Izbornog zakona, koje je utvrdila Interresorna radna grupa, predviđeno je da članovi opštinskih izbornih komisija imaju pravo na stalnu mjesečnu nadoknadu za svoj rad, koja u izbornoj godini ne može biti viša od paušala odbornika u SO, a u neizbornoj godini 30 odsto od tog iznosa.

Rasprava u prvom čitanju o predloženim izmjenama i dopunama Izbornog zakona biće održana u okviru nastavka ranije započete sjednice, nakon čijeg bi završetka trebalo da bude održana nova sjednica, na kojoj bi ovaj zakonski prijedlog bio razmotren i u drugom čitanju i eventualno u potpunosti okončana procedura njegovog usvajanja.

U okviru nastavka sjednice pred delegatima će se u prvom čitanju naći i Prijedlog zakona o promociji malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u BiH, Prijedlog zakona o o korištenju u sudskim postupcima DNK analize te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH.

Ranije usvojenim dnevnim redom predviđeno je da Dom naroda raspravlja i o Prijedlogu revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma te o Izvještaju o aktivnostima na projektu „Autoput na koridoru Vc“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: