Dom naroda PSBiH
0

Danas o izmjenama Izbornog zakona

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se definiše plaćeno političko oglašavanje političkih subjekata u elektronskim medijima u vrijeme predizborne kampanje.

Izmjenama i dopunama Izbornog zakona, koje je utvrdila Interresorna radna grupa, predviđeno je da članovi opštinskih izbornih komisija imaju pravo na stalnu mjesečnu nadoknadu za svoj rad, koja u izbornoj godini ne može biti viša od paušala odbornika u SO, a u neizbornoj godini 30 posto od tog iznosa.

Rasprava u prvom čitanju o predloženim izmjenama i dopunama Izbornog zakona biće održana u okviru nastavka ranije započete sjednice, nakon čijeg završetka bi trebalo da bude održana nova sjednica, na kojoj bi ovaj zakonski prijedlog bio razmotren i u drugom čitanju i eventualno u potpunosti okončana procedura njegovog usvajanja. 

U okviru nastavka sjednice pred delegatima će se u prvom čitanju naći i Prijedlog zakona o promociji malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u BiH, Prijedlog zakona o korišćenju u sudskim postupcima DNK analize i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH.

Ranije usvojenim dnevnim redom predviđeno je da Dom naroda razmatra i Prijedlog revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma i o Izvještaju o aktivnostima na projektu "Autoput na koridoru 5C".