{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o izmjenama Izbornog zakona

S
19.4.2010. u 07:30
0
0
Danas o izmjenama Izbornog zakona
0
Danas o izmjenama Izbornog zakona
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se definiše plaćeno političko oglašavanje političkih subjekata u elektronskim medijima u vrijeme predizborne kampanje.
Izmjenama i dopunama Izbornog zakona, koje je utvrdila Interresorna radna grupa, predviđeno je da članovi opštinskih izbornih komisija imaju pravo na stalnu mjesečnu nadoknadu za svoj rad, koja u izbornoj godini ne može biti viša od paušala odbornika u SO, a u neizbornoj godini 30 posto od tog iznosa.

Rasprava u prvom čitanju o predloženim izmjenama i dopunama Izbornog zakona biće održana u okviru nastavka ranije započete sjednice, nakon čijeg završetka bi trebalo da bude održana nova sjednica, na kojoj bi ovaj zakonski prijedlog bio razmotren i u drugom čitanju i eventualno u potpunosti okončana procedura njegovog usvajanja.

U okviru nastavka sjednice pred delegatima će se u prvom čitanju naći i Prijedlog zakona o promociji malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u BiH, Prijedlog zakona o korišćenju u sudskim postupcima DNK analize i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH.

Ranije usvojenim dnevnim redom predviđeno je da Dom naroda razmatra i Prijedlog revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma i o Izvještaju o aktivnostima na projektu "Autoput na koridoru 5C".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: