{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O autorskim i srodnim pravima

F
3.2.2010. u 07:30
0
1
O autorskim i srodnim pravima
0
O autorskim i srodnim pravima
Foto: Arhiv
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog zakona o protuminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj tarifi BiH, te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH.

U prvom čitanju bi trebalo biti razmatrano više zakonskih prijedloga među kojima su Prijedlog zakona o obligacionim odnosima, Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima, te Prijedlog zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava.

Poslanici bi trebali razmatrati i Izvještaj o reviziji izvršenih donacija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u periodu 2006. - 2008., kao i Izvještaj o reviziji Javnog radiotelevizijskog servisa BiH za 2008. godinu.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i izjašnjavanje o inicijativi poslanika Mirjane Malić za pokretanje aktivnosti nadležnih državnih organa (Vijeća ministara BiH i Parlamentarne skupštine BiH) za promjenu Ustava BiH i Izbornog zakona BiH u skladu s pravosnažnom odlukom Evropskog suda za ljudska prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: