Predstavnički dom PS BiH
0

O autorskim i srodnim pravima

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog zakona o protuminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj tarifi BiH, te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH.

U prvom čitanju bi trebalo biti razmatrano više zakonskih prijedloga među kojima su Prijedlog zakona o obligacionim odnosima, Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima, te Prijedlog zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava.

Poslanici bi trebali razmatrati i Izvještaj o reviziji izvršenih donacija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u periodu 2006. - 2008., kao i Izvještaj o reviziji Javnog radiotelevizijskog servisa BiH za 2008. godinu.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i izjašnjavanje o inicijativi poslanika Mirjane Malić za pokretanje aktivnosti nadležnih državnih organa (Vijeća ministara BiH i Parlamentarne skupštine BiH) za promjenu Ustava BiH i Izbornog zakona BiH u skladu s pravosnažnom odlukom Evropskog suda za ljudska prava.