Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
" Tog dana je Ejub a.s. ozdravio od teške bolesti, Junus a.s. spašen iz utrobe velike ribe, Jusuf a.s. spašen iz bunara gdje su ga braća bacila. Jakub a.s. tog dana je progledao, ali posebno pristanak Nuhove lađe na taj dan je važan." Zanimljivo , ovaj dan je vazniji od bilo kog ustanka u istoriji ;) .
mnogo mi je godina...nikad cula za ovo
Nije ni bilo, nasi gastarbajteri preuzeli od njemackih turaka u zadnjih 20 godina.
Asura nije bajram Poslanika Muhameda... asura je Muhamedov dan zalosti, jer mu je tada na Kerbeli pobijena skoro cijela porodica.
Sta je ovo pobogu si brate??! Nikad cula za ovo nisam .. koliko znam , kod muslimana Bosne ovo se nije nikad slavilo🤔
Ko kaze da se slavi. A nije ti za hvaljenje sto nisi cula, bar sada progooglaj i vidi sta je to
Priznajem da nisam cula i ne stidim se toga.. sjecam se da je nena pravila kompot ali ne znam da li je bilo u vezi ovoga. Nikad ih nisam cula da su spomenuli rijec ashura.. zato mi je cudno
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
To je siitski praznik, mi to ne slavimo halooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!
@VlaskaKuga Da, sije vole Poslanika Muhameda i njegovu porodicu koja je pobijena na dan asure. Zato im to nije bajram...nego dan zalosti..kada je zalostan i Poslanik Muhamed..
U svakom slucaju svim muslimanima no narocito nasoj braci Bosnjama srecan praznik i jos mnogo ih dozivjeli. 🎉🎉🎉
@NevesinjskaPuska Možemo se rugat jedni drugima ali ponekad poštovanje obraduje!! Hvala!
@IslamskiHalifat Klix ne bi bio Klix da svi ne seremo ka foke. Nema na cemu i uvijek rode.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Jeste...aha.. bajram svih poslanika osim poslanika Muhameda.. Jer su na taj dan ubili poslanikovog unuka Husejna i skoro cijelu Muhamedovu porodicu, Ehli bejt... Poslaniku Muhamedu 10. dan muharrema nije bajram. Tesko onima kojima jeste!
Zasto minusi? Hoce li se sutra radovati svi poslanici? Muhammed ce sutra biti jako tuzan... i sigurno mu nece biti nikakav bajram.. Razmislite malo.. Asura je dan kada je pobijena Poslanikova porodica!!!
@VlaskaKuga Sigurno tako misle oni kojima je dan masakriranja Poslanikove porodice bajram. U Muslimu stoji: "Ostavljam vam dvije dragocjenosti koje se nece razdvojiti jedna od druge sve do Sudnjeg dana - Kur'an i moju porodicu"
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Шта је ово, више од пола нисам разумео? Ово нормалан човек не може ни да прочита, камоли да учествује у нечему таквом.
Nauci latinicu
Lijepo no zar nista ne moze proci bez Turaka?
@kahhva Zasto mora biti sa Turcima? Zar bi SPC na proslavu svakog praznika trebalo da zove Grke?
@crazykure I Grci su donijeli hriscanstvo Srbima pa ne slavimo svaki praznik sa njima.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)