Nesvakidašnja situacija
60

U Narodnu skupštinu RS-a ušla dva brata, jedan je vlast drugi opozicija

Klix.ba
Dragomir i Kostadin Vasić; Foto: Ras Srbija
Dragomir i Kostadin Vasić; Foto: Ras Srbija
U budućem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske javnost će po prvi put imati priliku da gleda raspravu između dvojice rođene braće od kojih jedan "brani boje" vlasti, a drugi opozicije.

Riječ je o aktuelnom poslaniku i v.d. direktoru Instituta za javno zdravstvo RS-a Kostadinu Vasiću koji je u trku po još jedan poslanički mandat išao kao kadar Ujedinjene Srpske, a njegov rođeni brat Dragomir Vasić kao kadar SDS.

Obojica su osvojila mandat i ovo će biti prvi put da ih zajedno gledamo u skupštinskim klupama, ali na različitim stranama, piše Srpska Info.

Dragomir je, naime, bio nosilac liste SDS-a u izbornoj jedinici 7 i osvojio je ukupno 3.803 glasa, dok je Kostadin kao nosilac liste Ujedinjena Srpska u istoj izbornoj jedinici i osvojio 3.578 glasova građana.

I Kostadin je, kao i njegov brat Dragomir, bio dugogodišnji funkcioner SDS-a, ali je tu stranku napustio nakon općih izbora 2018. godine i priključio se US.

Dragomiru će ovo biti drugi mandat u NSRS. On je u skupštinskim klupama u NSRS sjedio u periodu od 2014. do 2018. godine, za razliku od njegovog brata Kostadina, koji je poslanik bio u nekoliko saziva. Kostadin je poslanik SDS-a bio u periodu od 2006. do 2010. godine. Na narednim izborima 2010. godine je obnovio mandat, a 2014. godine nije išao u trku za poslanika već je to učinio njegov brat Dragomir.