Komentari (179)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od drvenih dijelova ISusovog križa razasutih pe nebrojenim diocezama širom svijeta bi se mogla kad bi se skupiti sagraditi replika Nojeve barke !
ČITAM KOMENTARE, OVO NIJE BOLEST, OVO JE EPIDEMIJA
Isa alejhi selam (Isus) nije razapet nego ga je samo Allah, subhanehu ve teala uzdigao sebi.Isa alejhi selam (Isus) je bio obican covjek Allahov poslanik.Allah (Bog) nije rodjen niti je rodio.Procitajte samo evandjelje po Barnabi i vidicete da je Isa alejhi selam (Isus) obican covjek.
Lijepo, svako treba da ima mogućnost da poštuje svoje svetinje. Sve što će povećati međusobnu ljubav, i smanjiti mržnju je dobrodošlo.
Klixe ukini komentare o religiji. Ovaj narod je bolestan i nema nimalo postovanja za drugog i drugacijeg. Ne dajte bolesnicima da sire mrznju.
Pred ovim klekni i šuti.... Sve ostalo je suvišno
Pozivam sljedbenike bolesne ideologije arapskog ratnika da posjete izložbu. Možda nauče nešto više o kršćanstvu nego na predavanjima na kojima su protagonisti šejhovi sa dva osnovne.
A da mi neko objasni krštenje Isusa, kojeg je "krstio" Ivan krstitelj, a križ-krst nastao razapećem Isusa, tj poslije njegove smrti i patnje na istom? Ne zayebavam, nego ima li neku prihvatljivu činjenicu da to objasni?
Rijec krstenje je samo slucajno iz istog korijena kao kriz/krst u nasem jeziku. Daj se saberi i ne sramoti ljudski rod
@ludilobrale slučajno, ma jel majke ti, jel se i Isus krstio, kao danas sto se krsti?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ili ovo. Isus govori zeni iz Samarije i kaze joj: Vi se klanjate onome sto ne poznajete, a mi se klanjamo onome sto poznajemo jer spasenje dolazi od zidova. Jasno je da se obraco glupim Gojama za koje nema spasenja.
U Mat. 15:22/23/24 ide. I gle, zena neka, Kanaanja iz ovih krkeva, izadje vicuci. Smiluj mi se, Gospodine, sine Davidov. Djete mi je tesko opsjednuto. Isus joj ne uzvrati ni rijeci. Pristupe mu na to ucenjaci te ga zamolise. Udovolji joj jer vice za nama. On odgovori: poslan sam samo izgubljenim ovcama doma Izraelova. DAKLE, sao zidovi
U Mateju 19:21 Isus savjetuje. Idi prodaj sve sto imas i daj siromasnima, i imat ces blago na nebu. Ili ovo, trazite i da ce vam se, ne brinite za sutra, jer sutra brinut ce za sebe.Ovo su samoubilacke poruke glupim Gojama dok za zidove vaze druga pravila. Isus kaze, doci cu brzo. Zidovka druzba apostola je smatrala da ce doci za vrijeme njihovih zivota. Proslo je 80 generacija mane Isusa. Mozda sutra navrati
I dok je judeizam bio stvoren da ujedini zidove, hriscanstvo je takodje zidovska kreacija koje su zidovi gurnuli glupim Gojama da ih mentaln unisti. Nov Zavjet koji su naskrabali se vrti oko Isusa, za koga se vec u prvom poglavlju (Ev. po Mateju) kaze da je direktni potomak Abrahama, Izaka, Jakova, preko Davida i preko Josipa i Marije i gdje se veliki naglasak stavlja da je on cistokrvni zidov.
Rade teolog. Pa voaj klix je pun raznih eksperta poput tebe.
U prvih cetrnaest stihova navodi stihova navodi se genealogija Isusa, sina Davidovog, sina Abrahamovog, a u sesnaestom stihu kaze. A Jakov rodi Josipa, muza Marije, od koje se rodi Isus. DAKLE, evo jasne tvrdnje da je Isus vkao porjeklo preko svog oca Josipa do Abrahama, Davida i ostalih u lozi. Cinjenica da je ovo u suprotnosti sa tvrdnjom da je Isus bio sin boziji. Ako pogledate na pretke Davida, Salamona i Isusa, naci cete da svi oni potico od svodnika Jude i njegovog kopileta Peresa.
Odakle autor clanka zna da je doticni kardinal "uzorit"?! Po cemu?! Kome je uzor?! Ili se radi o pridjevu, koji je nova rijec novog hrvatskog jezika, pa znaci da neko ustaje u zoru?! Ako je "uzorit" autoru clanka, trebao je napisati "meni uzoriti", a ne spinovati da je ta osoba eto kao svima "uzorita"!
Igrom slucaja obidjoh niz galerija i lokacija kulture sa nizom veoma razlicitih izlozbi sirom katolickih evropskih gradjanskih zemalja, i nigdje, ama bas nigdje nisam vidio da se na adresama rezervisanim za kulturu izlazu religijski predmeti ili da na izlozbama u galerijama za umjetnost mozete vidjeti cisto katolicke motive popracene govorom fratra/biskupa i sl. Mislim da to najbolje opisuje u kojem kulturnom ambisu se nalazi zapadni dio Mostara. Kulturu i umjetnost je zamijenio krst. Bolesno!
ima li Boga u Mostaru, pitanje je sad. Isusa sigurno nema.
Poštuj i svoje i tuđe