{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kliničkom centru Banja Luka korišteni zavoji iz 1949. godine

18.10.2015. u 13:44
120
111
U Kliničkom centru Banja Luka korišteni zavoji iz 1949. godine
120
Zavoji proizvedeni davne 1949. godine koristili su se pune tri sedmice u Kliničkom centru RS. Ovo je izjavio danas u Banjoj Luci član Glavnog odbora SDS-a i bivši ministar zdravlja RS Slobodan Stanić.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


"Obaviješten sam da je u Kliničkom centru RS, na donjoj lokaciji, u ulici Zdrave Korde, u pojedinim klinikama oko tri sedmice trajala nestašica zavojnog materijala. Ona je riješena na jedan za mene veoma čudan način, koji na najbolji način oslikava stanje u zdravstvenom sistemu RS. Dostavljeni su im materijali koji su proizvedeni 1. juna 1949. godine i ovo da nije tragično bilo bi smiješno, jer samo pet godina dijeli ovaj materijal da bi mogao biti primijenjen u bici na Neretvi", rekao je Stanić.

Ukazao je i na činjenicu da na zavojima i dalje piše "sterilisano", te da je zabrinjavajuće što niko nije našao za shodno da prekriži taj natpis, jer kako kaže Stanić, zavoj nije mogao biti sterilan punih 66 godina.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Pokazao je i fotografije tih zavoja, ali i sam zavojni materijal i vatu proizvedene između 1965. i 1984. godine.

Napomenuo je i da je ovaj slučaj jasan pokazatelj da hitno treba održati posebnu sjednicu Vlade RS, a potom i posebnu sjednicu Narodne skupštine RS sa samo jednom temom, a to je stanje u zdravstvu RS sa prijedlogom mjera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: