{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz banjalučkog Kliničkog centra najavili tužbu protiv Stanića

F
18.10.2015. u 15:41
0
6
Iz banjalučkog Kliničkog centra najavili tužbu protiv Stanića
0
Iz banjalučkog Kliničkog centra najavili tužbu protiv Stanića
UKC Banja Luka
Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske najavili su tužbu protiv člana Odbora za zdravstvo SDS-a Slobodana Stanića zbog tvrdnji da se na pojedinim klinikama koristi zavojni materijal star i više od 50 godina.
Istovremeno, navode da je već duže vrijeme u UKC-u „na snazi upustvo kojim je osoblje zaduženo da se, ukoliko se pojavi sanitetski materijal koji je neispravno pakovan, oštećen ili isteklog roka, on koristi isključivo i samo u gipsaonama i u svrhu čišćenja“.

Takav materijal, navode iz UKC-a, nikako se ne može koristiti u svrhu zbrinjavanja pacijenata.

Navode da su Stanićeve tvrdnje tendenciozne s ciljem omalovažavanja i uznemiravanja javnosti.

"Jasno je vidljivo da je Stanić mogao iznijeti i otirač za čišćenje poda na televiziju i reći da se koristi kao sanitetski materijal. Očigledno je da je namjera Stanića skupljanje jeftinih političkih poena, omalovažavanje zdravstvenih profesionalaca i ustanova i potpuno neosnovano uznemiravanje javnosti", tvrde iz UKC-a.

Klinički centar Banja Luka je nedavno koristio zavojni materijal koji je proizveden 1949. godine, upozorio je danas član Glavnog odbora SDS-a Slobodan Stanić ističući da upravo to oslikava pravo stanje u zdravstvenom sistemu RS.

Ovaj materijal je korišten u vrijeme dok je bila nestašica zavojnog materijala na pojedinim klinikama, od kojih je jedna hirurška.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: