{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U kasarni Rajlovac završena vježba ”Pustinjska zora"

30.10.2014. u 22:19
32
48
U kasarni Rajlovac završena vježba ”Pustinjska zora"
32
U kasarni Rajlovac Oružanih snaga BiH danas je završena zajednička vježba “Pustinjska zora”, u kojoj su učestvovali pripadnici Vojnoobavještajnog bataljona OS BiH i Obavještajno sigurnosne agencije BiH.
Ceremoniji završetka vježbe prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Instituta za međunarodne poslove Kraljevine Norveške (NUPI) i OSA-e BiH, te predstavnici NATO štaba u Sarajevu i EUFOR-a.

Cilj vježbe je bio razvijanje i izgradnja sposobnosti, vještina i tehnika u operacijama podrške miru, usvajanje NATO standarda i procedura po vojnoobavještajnim poslovima.

Vježba “Pustinjska zora” je realizovana od 20.10. do 30.10.2014. godine, a prethodila joj je teoretska vježba u Banjoj Luci, u Centru za obuku OSA BiH u periodu od 16.06. do 27.06. 2014. godine, a drugi dio obuke je realizovan kroz izvođenje praktične vježbe kombinacijom rada na terenu i rada u štabu. Sve ove aktivnosti su dio implementacije "Projekta provedbe edukacije i treninga specijalizovanih vojnoobavještajnih elemenata OS BiH za angažovanje u opercijama podrške miru".

Veliki značaj za realizaciju "Projekta provedbe edukacije i treninga specijalizovanih vojnoobavještajnih elemenata OS BiH za angažovanje u opercijama podrške miru" imao je Institut za međunarodne poslove Kraljevine Norveške (NUPI), koji je svojom donacijom osigurao informatičku opremu koja je korištena u toku vježbe "Pustinjska zora", saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: