{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U kasarni Rajlovac završena vježba ”Pustinjska zora"

30.10.2014. u 22:19
32
48
U kasarni Rajlovac završena vježba ”Pustinjska zora"
32
U kasarni Rajlovac Oružanih snaga BiH danas je završena zajednička vježba “Pustinjska zora”, u kojoj su učestvovali pripadnici Vojnoobavještajnog bataljona OS BiH i Obavještajno sigurnosne agencije BiH.
Ceremoniji završetka vježbe prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Instituta za međunarodne poslove Kraljevine Norveške (NUPI) i OSA-e BiH, te predstavnici NATO štaba u Sarajevu i EUFOR-a.

Cilj vježbe je bio razvijanje i izgradnja sposobnosti, vještina i tehnika u operacijama podrške miru, usvajanje NATO standarda i procedura po vojnoobavještajnim poslovima.

Vježba “Pustinjska zora” je realizovana od 20.10. do 30.10.2014. godine, a prethodila joj je teoretska vježba u Banjoj Luci, u Centru za obuku OSA BiH u periodu od 16.06. do 27.06. 2014. godine, a drugi dio obuke je realizovan kroz izvođenje praktične vježbe kombinacijom rada na terenu i rada u štabu. Sve ove aktivnosti su dio implementacije "Projekta provedbe edukacije i treninga specijalizovanih vojnoobavještajnih elemenata OS BiH za angažovanje u opercijama podrške miru".

Veliki značaj za realizaciju "Projekta provedbe edukacije i treninga specijalizovanih vojnoobavještajnih elemenata OS BiH za angažovanje u opercijama podrške miru" imao je Institut za međunarodne poslove Kraljevine Norveške (NUPI), koji je svojom donacijom osigurao informatičku opremu koja je korištena u toku vježbe "Pustinjska zora", saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: