Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sabur famelijama braće naše i rahmet poginulima. Goraždanima svaka čast i neka hi Allah Uzvišeni nagradi svojom milošću za pokazanu solidarnost.
I u Turskoj mrtvi padoše klanjajući i moleći Boga da u BiH Federaciji prestane glad, jad, bijeda, da penzioneri prestanu na silu crkavati od gladi, da se prestane jesti iz kontejnera i narodnih-sirotinjskih kuhinja. A da zaboravih i jedva čekaju kada će svoje stare olupine od dugogodišnje ishabanosti po Turskim gradovima umjesto da oni uništavaju u Turskoj(to skupo košta) eto kao proslijediti u posrano Sarajevo kao humanitarnu pomoć- Nas ,,farba,, naša vlast, Turska i cijeli svijet.
Turska je i izgradila ovu dzamiju vidite da pise Kayseri Camii ..
Ma ja nasi muslimani klanjaju za turke i ISIS A za kurde i one ostale muslimane u Siriji nema veze, to sve pokazuje kako su nasi a ne svi muslimani orijentisani, bice ovde opet rata to je jednostavno neizbjezivo nazalost
Smatram da je ovo pretjerivanje u vjere, uredu je kada strada neko koga nema niko ukopati pa se organizuju ovakve dzenaze u okviru drzave u kojoj su umrli ili poginuli, mislim da poginuli imaju svoju rodbinu i prijatelje koji ce ih ukopati i klanjati im dzenazu.
Dupelisci, oni su im napravili tu džamiju, pa valja se sad odužiti, tj. opet nalizati dupeta, trebaće opet.
@dodotica Nije to samo Dzamija u Gorazdu, to je na nivou Islamske zajednice, po meni ovo je glup potez, zamislimo ako bi ovu praksu uzeli i za sve teroristicke napade u svijetu pa klanjali dzenazu pobijenim od bokoharama, isila, cionista, ovo je glupost za kojom se povode mase, uredu je izraziti zaljenje za zrtvama ali klanjati dzenazu u osustvu pored njihove rodbine i prijatelja po meni nije uredu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ovo je ok, ali ne znam odakle odjednom lovolika jubav prema Turskoj i turskom narodu.Zašto se nikada do sada nije reis dosjetio da se klanja dzenaza na primjer za pobijene muslimane u recimo Mijanmaru, Kini ili na primjer Palestini ??
Turci su nam najbliži i oni su nam ko braća. I ta ljubav nije od jučer već 500 godina ranije kad su nam donijeli pać islamsku vjeru i kad su naši preci voljeli Turke i Tursku . Zadovoljan odgovorom?