Komentari (159)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ni čudo za državu gdje su kladionice kod mladih jedina nada za zaradu i gdje glasa jedva polovina "građana" na svakim izborima za iste nesposobne i iskompromitovane kvazipolitičare sa kupljenim diplomama.
@ana.holuja.2 Neki dan clanak o lancanom poskupljenju, odma za njim clanak o paravojnim formacijama, da se raja ne bi avizala
SADAKISTAN... 90% bih stanovnistva radi na odlazku iz ove nazovi drzave,nije stvar novca samo,milion je drugih razloga...rupe na cesti,sda,korupcija,vlada,politika,narod zna,nema nista,bjedurluk,nacionalizam,trovanje uma,nepotizam,uslovi za rad- ne postoje,seljakluk,zvezde granda,auto pijaca,golf2,samo nek ne puca,plata 500 ....i tako do sutra.....narod zna
Ove statistike su netacne,stanje je naime još gore,oni navode podatke s biroa o zaposlenosti anne racunaju skorasnje masovno brisanje prijavljenih koji imaju bilo kakvo primanje,odlazak mladih i starih itd. Biro namjerno ne bilježi razlog brisanja vec po defaultu se zaključi da je zaposlen e to je taj SDA napredak za 2,3% fuj yebali mater ljigavu
@crvenabagra 100 000 radnih mjesta
@crvenabagra Ne valja ti matematika,ovako .. izlaznost u BiH je oko 50% na rs otpada nekih 20 sto znaci da mi imamo 30% glasova brojčano,od toga ide SBB, SDP, DF itd oko 18% govorim o proslim izborima , ostaje je ti ezdejaaa koja prevarama vlada sa 12% nad ostalih 88% ali problem je onih koji ne izadju na izbore jbg
sad smo u evropi jel. ka treba srat kako smo najgori od svi onda smo u eropi. e kurko. mi nismo u eropi tako da ovo poredenje je sranje.
Samo njemaccka
A lazete svega mi!
Mislim da je stopa nezaposlenosti manja barem za 10% zato sto jos uvijek imamo previse rada na crno. Osim toga, mnogi zemljoradnici, stocari ostvaruju vece prihode nego radniti u tvornicama ali se vode na birou za zaposljavanje i sistem oporezivanja jos nije dosao do njih.
I to ce kratko potrajati, ubrzo ce nas preteci. Bolje nam je na vrijeme se okrenuti Africi, gdje istinski pripadamo, i poceti formiranje Balkansko - Srednjoafričke koalicije. Bolje prvi na selu, nego drugi u gradu...
jes kabi itamo mogli bit medju prvi dvaest
Ta ce Kosovo kad je Haradinaj izvadio novcanik na sred ulice ko kirbas😂😂😂
Kako to ? Pa SDA nam je rekla da dobro zivimo? Ja sam zbunjen, ali ipak vjerujem nasem lijepom Bakiru i Fadilu. Ps. nema veze sto sam gladan
Kad si gladan, pitam se odakle ti financije za racunar, internet, mobitel,... Znaci nisi gladan nego ocekujes vise nego sto mozes sebi priustiti.
Pa nemaju oni Bakria ko mi… bijeda
hadzije..
a zanimljivo da sve zemlje što su se odvojile od srb imaju bolji standard nego bih,jel to znači da se bih nije trebala odvajati? :)
za 5 god naslov,samo rep.srpska ima veću nezaposlenost od bih. .ili tad budu i kosovo i rs ispod bih?
Što bi "konzumenti" (čitaj političari i svi drugi zaposleni u javnom sektoru rekli) kredita MMF-a i Svjetske banke rekli: "J..i ga šta ćeš - tako ti je to" (U prevodu:"Znaš koliko nas zaboli što je samo Kosovo gore od nas; j..e nas se i za Kosovo, i za nezaposlenosti j..e nas se u principu i da svi doktori i ižnjieri odu van BiH. Dok god je nama (a Mašala nas je u javnom sektoru preko 240000) plata redovna od kredita MMF-a i SB - j..e nas se za sve".
Jel ikome jasno konačno da je SDA=dekadencija, propadast, jad, čemer?
@therat moze biti da si ti imao kvalitetniji zivot tada, ali ja nisam. Samo kad se sjetim da nema kafe, banana, cokolade preskupe, problemi sa gorivom,... Danas ako nista imas to u ponudi. Zasuci rukave, radi i kupi sebi.
@therat nije ni tada bilo OK, jer je moj stari (i ne samo on) vec 68 morao da napusti Jugu i ide u Njemacku u potrazi za boljim zivotom. Perioda kojeg se ja sjecam - imali smo neku vrstu slobode tada ali je bilo natezanja vise nego danas. Sve povuci-potegni.
Ne sekirajte se ništa! Preći će nas i oni. Tačno nas treba ubaciti u neko takmičenje u lošem.
Teško jest, ali je i narod begovski. Završio fakultet i misli sljeduje ga nista manje od kancelarije. Niko nece zemlju da obradjuje, čobani na planinama nudili dobru olatu i smjestaj za ispomoć tokom ljeta niko se ziv nije javio. Neradan narod, kafici puni svi voze auta, svi imaju telefone. Ovi sto kukaju njima ne treba, prava sirotinja kojoj je tesko ne moze do rijeci doci.
Na istom tom zapadu kojem hrle ljudi krecu od nule, peru tanjirebu piceriji, pa onda otvaraju vlastite firme. A isti taj Balkanac ce na zapadu i tanjire Prat a ovdje jok.
A ovi teoretičari zavjera su oegende. Cuj SAD sve neki iluminatini objavljuju vijesti da zavitlaju narod. Znaci vijest o paravojnim formacijama se ne smije objaviti, u protivnom to nam neke dkrecu paznju. Mozak!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)