BiH
0

U Doboju Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola

SRNA
Doboj
Doboj
U Doboju je otvoren Četvrti festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola iz BiH, na kojem učestvuje 88 škola iz 50 gradova sa ukupno 671 učenikom.

"Četvrti festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola iz BiH je idealna prilika da učenici - mladi talenati pokažu svoje znanje i predstave radove i ideje iz više različitih oblasti", rekao je predsjednik dobojske Skupštine opštine Zdravko Petrović, koji je i otvorio festival.

Programom festivala, takmičenje je počelo u 12.00 sati iz 23 zanimanja i 24 stručna zvanja iz oblasti teorijskog dijela nastave, praktičnog rada, izložbe učeničkih radova iz redovne nastave i vannastavnih aktivnosti, izložbe digitalne fotografije, te u okviru revije amaterskog filma. 

Domaćin Četvrtog festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola iz BiH su četiri srednje škole dobojskog Srednjoškolskog centra. 

Festival se završava večeras oko 19.00 sati dodjelom diploma i priznanja. Prethodna tri Festivala održana su u Brčkom i federalnim opštinama Gačanica i Tešnj.