BiH
0

Počeo treći sajam obrazovanja "Perceptum 2012" u Doboju

SRNA
Doboj
Doboj
U Doboju je danas otvoren Treći sajam obrazovanja "Perceptum 2012" koji je okupio 17 visokoškolskih ustanova, od čega 15 iz Republike Srpske i dvije iz Srbije.

Na sajmu, koji se održava u Centru za kulturu i obrazovanje u organizaciji Unije studenata Republike Srpske i u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, prisutvuju učenici završnih razreda iz šest srednjih škola u Doboju, kao i gradova iz dobojskog regiona i ovog dijela Federacije BiH.

"U visokom obrazovanju u Srpskoj  ima prostora i mnogo izazova za sve potencijalne i aktuelne akademce na koje trebaju odgovoriti svojim radom i   kvalitnim odnosom", rekla je na otvaranju  sajma stručni saradnik u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske  Jelena Starčević i istakla da su mladi obrazovani ljudi budućnost Srpske, čiji prosperitet i napredak zavisi od njih samih.

"Sajam obrazovanja `Perceptum 2012`  razlikuje se od prethodna dva, ne samo po konceptu, već i po tome što se održava u deset gradova Srpske, sa kojim su se visokoškolske ustanove znatno više približile budućim kandidatima  kod  predstavljanja svoga rada, organizacije i mogućnosti koje nude u obrazovnom smislu", dodala je Starčevićeva.

Sajamske prezentacije viskoškolskih ustanova obavljaju se multimedijalnim i audio-video sistemom u trajanju od po četiri minuta, kao i posredstvom štampanih informativnih materijala koji će biti dostupni svim posjetiocima i učesnicima sajma, objasnila je koordinator projekta Jelena Babić.

Prema njenim riječima, prezentacije visokoškolskih ustanova podijeljene su u tri bloka u trajanju od po sat vremena, a trajanje jedne prezentacije je četiri minuta. Nakon prezentacija posjetioci će moći postavljati pitanja prisutnim predstavnicima visokoškolskih ustanova ili organizatoru sajma.

Nakon održavanja sajma u Doboju, sutra će biti održan u Brčkom, te 23, 24, 25. i 27. aprila u Istočnom Novom Sarajevu, Foči, Trebinju i Prijedoru, te 3, 4, 7. i 8. maja u Bijeljini, Zvorniku, Gradišci i Banjaluci, dodala je Babićeva.