Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ni cudo kad su danasnja djeca zasticena ko polarni medvjedi, ne znaju kako je uprljati ruke, dodirnuti snijeg itd. Jednostavno djeca nikad nisu razvila imunitet, pa ih svaka prehlada slomi, to odmah inhalacije, p..ke materine.
Pa otprilike si u pravu. Djeca se danas odgajaju kao u staklenom zvonu i prilicno u sterilnom okruzenju, izuzevsi zrak ne li. I ne stignu steci imunitet kako treba. Da ne pricam o anti-vaxx roditeljskom razmisljanju, onda ne izlaganju djece zivotinjskoj blizini, prljavstini (tipa igranje vani, jedenje voca s drveca, sa zemlje, razmjene virusa, bakterija, itd sa drugom djecom)...a o (ne)boravku u prirodi da ne pricam.
Komentarisu oni koki nemaji djece. Glupane ovoga je i prije bilo, samo nije bilo kloxa gdje si ti kao zakav pametan bez djece mogao ostaviti kokentar.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U cijeloj Europi i Balkanu ovaj virus hara..djete mi vuce 2 mjeseca ovo..virus cim se zaljeci..ponovo se vraca gori..uzas..samo da insan nije rahat..
Ciscenje nosa je jako bitno. Mala djeca ne znaju ispuhati pa se to konacno slijeva na bronhije gdje se fino zalijepi. Danas imate fala bogu toliko opcija raznih aspiratora, od onih na usisivac do klasicnih da nema razloga ignorisati higijenu nosa (obavezno koristiti i fiziolosku otopini). Bolje sprijeciti nego lijeciti. Inace vidim da su u modi inhalacije koje nisu bezazlene, samo da znate.
Pripremaju teren za bockanje najnajmlađih kod nas, kao što se to uveliko već radi u svijetu... bockanje jadne djece od 6. mjeseca!
A ovi u bolnici Bog dao sposobni pa to rješavaju liječe rješavaju bez problema
Dokad cemo trpiti ovo zagadjenje?Pa ne mozes vec 10 dana u Sarajevu izaci prosetati.Stipa za grlo.Jel iko misli da je ovo normalno?Slinavi narod,umjesto da trazimo rjesenja i protestujemo mi cekamo proljece.Fuj
Čekamo temperaturnu inverziju i kad se ona desi, odmah sve zaboravimo....
Najjači su mi ovi što kažu djeca pod staklenim zvonom. Čitajte članak, novorođenčad i djeca do 4 godine. Treba bebu u blato bacit da razvije imunitet. Biseri, nema šta. Zagađenje nas uništi, a i da se prska šta iz zraka, prska se. Sve troje djece mi bolesno, neko manje neko više. Taman misliš prošlo, vrati se opet. Ne znam šta je al dobro sigurno nije.
Pa kad svi udisu kancerogene 6 mjeseci u godini, ne mozes ni ocekivati nista dobro...
@opustenO upravo to....moji ko mali lizali djonove prljave,,,hahhaha evo ih ko BETON MashAllah sad.. a nisu ni punoljetni jos..
Djeca toga uzrasta masovno obolijevaju i u njemačkoj a oni nemaju zagađen zrak i nije NAGLO zahladilo.Najveći problem je što su djeca preko dvije godine,zbog pandemije,većinom u nekoj izolaciji i nisu razvili imuni sistem.Sada im bolnice pred kolapsom a prije se ovaj virus pojavljivao masovnije tek u januaru i februaru.Sada se već pojavio sa prvim većim hladnoćama.
Djecu se sve masovnije vodi u igraonice u zatvorenom umjesto na zrak na planine ili parkove.Znam da kod nas ne može svako sebi priuštiti odlazak na Bjelašcu,Vlašić ili Jahorinu ali nije svaki dan ni zagađenje.Može se redovno u šetnju i igranje sa drugom djecom kada zrak nije zagađen.Ali ne.Dijete se sredi pa u kafić.Koliko puta sam gledao i ljeti,mame i tate na nargilama a dijete sjedi sa mobitelom pored.Roditelji puše u autima a djeca sjede pozadi.
Generation N-nargila 😱
zagađenje zraka je najveća nargila. svi ga pušimo...
zatvorite vrtice i skole doke se situacije ne dovede pod kontrolu
Sreća pa ne testiraju,bila bi to korona
strasno a strasno je i kako se dr, novinari i ostali na prvim inform linijama izrazavaju..cuj “suspektno”. .. stvarno ne vidim “benefit” od ove rijeci, samo nek zvuci akademsko obrazovano
Ovo da je prije 2 godine bilo mediji bi haos izazvali, napumpali bi do nebesa s ciljem da izazovu strah i psihozu. A sad kad nije u interesu politike reakcija je u okviru normalnih granica.
A ovo ne izaziva strah? Pojava mutiranog virusa koji povaljuje djecu
Meni je zanimljivo kako oni uvijek znaju da je to virus. Jeste li ga vidjeli?
Jesu. Sta nije jasno?
druže, ne moraš vidjeti, postoje različite tehnike dijagnostike virusa
PRIKAŽI ODGOVORE (1)