Komentari (317)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto od čega živi BiH, da nije tih milijardi raspala bi se ko kula od karata.
@maIkoImx Sto je najgora...? U ovom slucaju reciprociteta ispade najbolja :)
@Xbox360 O cemu ti drug pricas??? Masa ljudi je otisla nakon rata...ti si pomijesao neke loncice..jest bilo nas je mozda milion vani tokom rata..i to je rapidno naraslo nakon rata.... ne bi se zemlja raspala..ali ne mozes potcijeniti taj prihod...koji ustvar i nije zvanican..dosta toga dodje u "robi" iz dijaspore.. mozda je tebi draze da l.izes a.rapske tamne g.uzic.e...ili da ti lova odlazi kod susjednih braca?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Niko nije duzan nikom davati i slati pogotovo punoljetnim odraslim i vakcinisanim
@palamar sve manje tih vakcinisanih
Dokle god nas dijaspora finansira i dobrovoljci rade posao koji lideri ove drzave treba da organizuju i finansiraju a ti isti lideri MMF kreditima kupuju najnovija auta i zive luksuznijim zivotom od svih predjednika EU nema tu napredka. Znaci dijaspora NE SLATI PARE NI POD RAZNO dobrovoljci poput vatrogasaca NE RADITI ZA DZABE. ..Ovakvim nacinom rada odmazete napretku drzave. Da nema finansija iz dijaspre gladan narod bi insistirao da im lideri organizuju radna mjesta,urede drzavu..
Ovako krediti MMFa sluze za odrzavanje nepotrebne administracije (glasackog tijela) i luksuznom zivotu lidera, dok raja zivi od sadake dijasporaca .
16iii, jos malo pa prvi, moramo se potrudit, uvijek sam zelio da u necemu budemo prvi
1. dez prosle godine napustim svicu sa zenom i bebom i dodjem u Sarajevo. pokuso da se snadjem nakon 6 mjeseci spakovo kofere opet u svicu. znaci koji god korak sam uradio trebale veze a ja te veze nisam imo. zato nisam ni uspio. al reko hajde da pokusam.
Meni u Bosni nista nije falilo,nisam otisao zbog para nego zbog mentalne higijene,da ne puknem...
Davno sam ja to komentarisao, nije vise stvar u parama. Ovdje se dobro zivi (finasijski) uz malo truda. Stvar je u necemu drugom, bas ta mentalna higijena, mito i korupcija, bolest zvana Bosna. Poremecene sve sfere drustva, obrazovanje, zdravstvo, sudstvo, policija itd itd...
oo dobar si ti , otišo nako ... ko babo ti nadramio sve vjerovatno ...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
..kada bi se svi iselili, koliko bih tek onda bogata zemlja bila!
Dobra je dijaspora kad nam salje lovu hehe, nema nas zajebanijih...
Ma kojih 2,4 milijarde? Izbaci taj zarez. 24 milijarde svake godine i jos nije dosta. Dobro je onaj sluzbenik UN-a rekao: BiH je rupa bez dna. Koliko god ti milijardi dao, nije dosta.
Veca sirotinja od nas
@Torpedo2017 Kak da ne. Vidimo iz prilozenog. Mi se kupamo u znoju a oni u moru.
@Dino Z Rodjak oni se kupaju u znoju sve ostale mjesece. 60% njih nema vlastiti krov nad glavom. Tamo njih mozda 5-6% ima svoju kucu ili stan ostalo sve kirija. Vise od pola ih digne kredit da dodju u Bosnu i da odu na more.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bake, Čova i Mile svršavaju na ovu vijest dok se šire mase pale misleći da će dobiti svoj dio kolača
H.ebo dijasporu..sta ce nam... imamo mi zapadne hrate i istocne srbe koji nam ogulise ovu lijepu zemlju uvozom...a ipak to su nam braca..mi se volimo.. a imamo i turke i arape..hebo dijasporu..mi volimo liz.ati ove tamne g.uz.ice ..jer to su nam braca..mi se volimo... Hebo dijasporu..koji ce nam k.... Koji smo mi maj.muni..to nigdje nema...
@Xbox360 vidim da ne poznajes istinu.Covjeku trazili pare ili da mu posalje sina da ratuje.Covjek nije imao pare i spremi jedinog sina u rat.Covjek izgubi sina, zasto i za koga?Ja cu i tebe pitati za dokaze zbog tvojeg priopcenje da Muslimani iz dijaspore odrzavaju SDA.Da li si ti vidovit? ili prosipas suplje, kao vecina, misleci da su u pravu.
@Xbox360 i sada tvrdis da je tako svugdje u dijaspori. U svakom zitu ima kukolja, cijelo zito smatrati kukoljom je nepravilno. Ja imam imam obraz i znam da istina moze da boli.Meni SDA ne znaci nista, sigurna sam, za one koji prate politiku isto.Citajuci mnoge komentare, gdje sam licno ucestvovala u dijalozima sam svatila jedno: vama niko ne valja i trazite dlaku u jajetu.To je moje licno misljenje.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
ostaje samo ko nema papira ili mjsto gdje da ode i naravno nasa pametna vlast sa svojim drzavnim firmama jer je njima dobro sve finansira mmf,kad se uzdrma fotelja gurni malo nacionalne price malo price o ratu
Nek ne dolaze vise i nek ne salju pare.
Sta bi ti imo da oni nedolaze?
Ljubomora je cudo!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sve je ovo neko pametan lijepo osmislio. Svjetski ekonomski strucnjaci su nam napravili drzavicu, taman takvu da se moze prezivjeti u njoj i mrziti do mile volje. A ovim malo sposobnijim i vrijednijim su omogucili da rade po bijelom svijetu i da nas hrane novcanim doznakama, iz godine u godinu...
@Sky Drums I na kraju taj se novac, posto prodje malo kroz ruke Bosanaca, obavezno vrati u svoje matične zemlje. Ja svojima iz švabije naprimjer pošaljem u Sarajevo a oni lijepo udare po nuteli, milki, vw-u, ray ban-u, adidasu... Ne sjecam se kad sam šta domaće vidio u kući, osim rakije...
@Xbox360 Ne, ne znaci, oni rijetki sposobni u BiH uzmu neku lovicu, ali su rijetki prijetelju, jako rijetki...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Odoše Bošnje masovno.