{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U četvrtak sa radom počinje privremeni konzulat BiH u Rio de Janeiru

A
10.6.2014. u 15:18
44
4
U četvrtak sa radom počinje privremeni konzulat BiH u Rio de Janeiru
44
U četvrtak sa radom počinje privremeni konzulat BiH u Rio de Janeiru
Na dan početka Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu, u četvrtak, 12. juna, sa radom će započeti privremeni konzularni Ured Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Rio de Janeiru.
U slučaju potrebe pružanja konzularne pomoći i zaštite državljani BiH će se moći obratiti Konzularnom uredu BiH u Rio de Janeiru, putem e-maila: [email protected] Broj telefona i broj fax-a bit će objavljen odmah sa početkom rada ureda, u četvrtak.

Konzularni ured BiH nalazi se adresi: Hotel Regina, Rua Ferreira Viana 29 - Flamengo, Rio de Janairo.

Ured će biti otvoren za vrijeme sudjelovanja nogometne reprezentacije BiH na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, a njime će rukovoditi Zoran Perković, pomoćnik ministra za međunarodno pravne i konzularne poslove MVP-a BiH u svojstvu konzula, sa još dva djelatnika koja će pružati konzularnu pomoć bh. građanima u Brazilu. 

U izvanrednim situacijama: smrt, teška tjelesna povreda, gubitak ili krađa putne isprave, pritvor, državljani BiH moći će se za konzularnu pomoć i zaštitu pored Konzularnog ureda BiH u Rio de Janeiru obratiti i Ambasadi Republike Srbije u Braziliji, kao i Generalnom konzulatu Republike Turske u Sao Paolu.

Kontakt telefon u Ambasadi Republike Srbije u Brazliji je 00556132237272 ili 00556132231994, a web-stranica je www.brasilia.mfa.gov.rs.

Kontakt telefon u Generalnom konzulatu Republike Turske u Sao Paolu je 00551130625564 ili 00551130628210, a e-mail adresa je  [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: