{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Centru za djecu sa smetnjama u razvoju postavljeni solarni kolektori

16.8.2013. u 18:55
3
22
U Centru za djecu sa smetnjama u razvoju postavljeni solarni kolektori
3
Postavljanjem 15 solarnih kolektora u Centru Koraci nade u Tuzli, u kojem borave djeca s višestrukim smetnjama u razvoju, riješeno je pitanje zagrijavanje vode u bazenu koji se koristi za rehabilitaciju.
Centar je do sada, kako je istakao Mirza Jašarević iz Centra za razvoj i podršku, izdvajao ogromne svote novca za potrošenu električnu energiju.

“Od danas će računi biti prošlost, a voda će se uz pomoć solarnih kolektora zagrijavati u kompletnom Centru Koraci nade, naglasio je Jašarević.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović izjavio je kako su svi oni koji su učestvovali u realizaciji projekta zaradili jedan veliki sevap, jer su pomogli osobama kojima je pomoć najpotrebnija.

Solarni sistem će zagrijavati vodu u bazenu koji je namjenjen za rehabilitaciju djece sa višestrukim smetnjama, a rezultat je edukacije i obuke o izradi i instaliranju solarnih sistema koju je CRP realizovao sa 17 nezaposlenih osoba sa invaliditetom u okviru projekta "Osobe sa invaliditetom na otvorenom tržištu rada – zapošljavanjem do pune integracije“.

U znak zahvalnosti štićenici centra su upriličili malu priredbu, a nakon toga su sunčevi kolektori pušteni u rad.

Postavljanje solarnog sistema na Centar za djecu sa višestrukim smetnjama je realizovano zahvaljujući sufinansiranju Općine Tuzla, Zavoda za zapošljavanje FBiH, Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH, te JP Centralno grijanje Tuzla. Cijeli projekat je finansiran iz programa Centara civilnih inicijativa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: