Međunarodni dan pismenosti
0
U BiH šest posto djece ne pohađa školu
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ono sto je bitno za napredak jednog drustva nije kvantitet nego kvalitet pismenost. Kod nas je znicno oko 90% pismenih, ali se u toj zvanicnoj statistici misli na \"citanje i pisanje\" a to samo po sebi ne znaci pismenost. Pa pogledajmo samo broj banalnosti psovki i prepucavanja po internetu i vec tada je svakom iole bistrom jasno koliko smo otisli nazad od polsije rata umjesto naprijed. nacin izrazavanj i komuniciranja je oduvijek bio indikativan i simptomatican za nivo pismenosti jednog drustva. Nije ni cudo, kakav hodza takav dzemat. Naravno ovo sto pricam ne moze razumjet jedan primat kojem je u zivotu stalo da ima sto vise koristi samo za sebe i koji se identifikuje samo sa svojim torom.
Gluposti! Neka navede koje je to selo u BiH toliko nepismeno.
pa roma ne mozes natjerati u skolu da si ne znam ti ko,tako da nije do institucija
p sa aki semo npsminei kodajjj ta bitino ufff
al zato golf II košta 6.000 KM. hahahaha, ima i jedan iz 84. piše u oglasima da je ko nov. živjeli pećinski ljudi hahahaha
To je Bosna. Zemlja Golfa, bureka i budala.
http://www.youtube.com/watch?v=gWGG-__mZxk&feature=PlayList&p=DA89D8D8F189D5F9&index=2