Zbog uništavanja parka
46

U 18 sati počinje mirni protest Banjalučana

Piše: D. T.
Foto: Centar za životnu sredinu
Foto: Centar za životnu sredinu
Putem nekoliko društvenih grupa na internetu, građani Banje Luke za danas u 18 sati zakazali su protestno okupljanje zbog uništavanja parka u centru grada i početka gradnje novog stambeno-poslovnog kompleksa.

U pozivu na mirni protest Banjalučanima se apeluje da u parku, koji bi uskoro trebao da bude uništen, okupe u što većem broju i gradskim moćnicima pokažu da ne žele beton umjesto zelenila.

Podsjetimo na prostoru od 30.000 kvadratnih metara, između ulica Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Pave Radana i Prvog Krajiškog Korpusa, odnosno na zelenoj površini kod Medicinske elektronike, ovih dana treba da počne gradnja stambeno-poslovnog objekta.

Vlasnik ove parcele je preduzeće “Grand trade” čiji je vlasnik banjalučki biznismen Mile Radišić. U sklopu prve faze izgradnje radiće se na iskopavanju zemljišta, a planirana je i gradnja tri velika objekta. Jedan od njih trebao bi da bude izgrađen do sredine 2014. godine.

“Sugrađani, nemojte dozvoliti da našoj djeci pričamo kako je Banja Luka nekada bila grad zelenila. Suprotstavimo se betonizaciji našeg grada i uništavanju onoga po čemu je bio nadaleko poznat”, jedna je od poruka koja se može naći na društevnim mrežama.

Ekipa portala Klix.ba danas će biti na pomenutom okupljanju odakle ćemo donositi najsvježije informacije.