{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Postavljene "posmrtnice" uništenim preduzećima

14.9.2015. u 13:16
72
100
Tuzla: Postavljene "posmrtnice" uništenim preduzećima
72
Sindikat Solidarnosti TK, čiji članovi već nekoliko dana borave u šatorima u neposrednoj blizini zgrade Vlade Tuzlanskog kantona postavili su tzv. posmrtnice za propala i uništena preduzeća, kako bi na satiričan način prikazali stanje u privredi u proteklim godinama.
"Oko 18 firmi koje su se našle na posmrtnicama su samo dio firmi koje su uništene na području TK", kazao je predsjednik Sindikata solidarnosti, Sakib Kopić.

"Aktuelna Vlada TK bježi od radnika, a premijer kantona ne želi ni da se obrati nama koji smo danima ovdje. Mi smo postavili ovo 'groblje' kako bismo upoznali javnost šta se sve radi u Tuzlanskom kantonu, sve je uništeno, naša djeca se nemaju gdje zaposliti", dodao je Kopić.

Najavio je da će se obespravljeni radnici najaviti Visokom predstavniku, Valentinu Incku, kao i Visokom sudskom tužilačkom vijeću.

"Mi tražimo smjenu sutkinje Općinskog suda Tuzla Biljane Novak, koja donosi presude protiv radnika Hotela Tuzla", kazao je Kopić.

Posmrtnice firmama koje su postavljene ukazuju na privredni kriminal, ističe on, dodavši da se na satiričan način bore protiv aktuelne vlasti.

Radnici okupljeni oko Sindikata solidarnosti ne odustaju od zahtjeva, traže dozvolu preduzeću Tuzla-kvarc za eksploataciju pijeska, stručni nadzor nad opasnim materijama u Poliohemu, te uvezivanja radnog staža radnicima Polihema i konfekcije Borac.

Neke od firmi koje su se našle na “posmrtnicama” ispred Vlade TK su: Polihem, Hotel Tuzla, Borac Banovići, Grafopak, Dita, Livnica, Rudar Invest, Koko Džada, Koka Produkt, Aida i dr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: