BiH
0

Tuzla: Obespravljeni radnici još jednom ukazali na svoje probleme

Piše: D. Brkić
Obespravljeni radnici nekoliko uništenih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona i danas su ispred sjedišta pravosudnih institucija u Tuzli ukazali na višegodišnje probleme.

"Godinama nam pričaju, obećavaju reviziju privatizacije, ali ništa od toga. Reviziju privatizacije mogu samo uraditi stranci", kaže Hrustan Muminović, radnik Dite.

Radnici Hotela Tuzla, nakon prošlosedmične drame u dvorištu radnice Sabine Omić, ponovo su ukazali na problem u vezi sa otplatom kredita.

"Sve je već rečeno. Uzeli smo kredit kako bismo spasili preduzeće. Hotel je prodat Ram investu, a oni su se obavezali da će otplaćivati naše kredite. Međutim, nama na vrata dolaze sudski izvršitelji jer nije ispoštovan kupoprodajni ugovor", navode radnici Hotela Tuzla.

Radnici Tuzlakvarca ukazali su na problem sa resornim ministarstvom, a radnici drugih preduzeća na sporost u provođenju pravosnažnih sudskih presuda.

Radnika Dite, Konjuha, Aide i Livnice čelika nije bilo na današnjem okupljanju. Inače, Sindikat Aide je nove proteste zakazao u ponedjeljak.