|

Kopić: Vlada TK je radnicima propalih preduzeća dala novac od najugroženijih građana

Kopić: Vlada TK je radnicima propalih preduzeća dala novac od najugroženijih građana
10
Piše: D. Brkić
14.1.2015. u 13:16
27
komentara
10

dijeljenja
1/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Radnici okupljeni oko Sindikata solidarnosti održali su mirne proteste ispred sjedišta Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva Tuzla.
Oni se već godinama tradicionalno okupljaju ispred sjedišta pravosudnih institucija gdje traže procesuiranje odgovornih za privredni kriminal, realizaciju pravosnažnih sudskih presuda, revizuju privatizacije...

Ranije su na protestima ispred pomenutih institucija bili i radnici Dite, Konjuha i Livnice čelika, ali njih u posljednje vrijeme nema.

Predsjednik Sindikata solidarnosti Sakib Kopić naglasio je kako obespravljeni radnici i dalje traže od pravosudnih institucija da rade svoj posao, a dotakao se i raspodjele novčane pomoći za radnike Dite, Aide, Livnice čelika i Konjuha.

"Imamo informaciju kako je Vlada TK 'skinula' novac sa računa Centara za socijalni rad, odnosno novac namijenjen najugroženijim građanima, i dodjelila ga radnicima. Uzeli su novac od siromašnih i dali ga drugim, koji su također siromašni", izjavio je Sakib Kopić.

Svojevremeno su preduzeća okupljena oko Sindikata solidarnosti zajedno sa Aidom, Ditom, Konjuhom i Livnicom čelika tražila isplatu jednokratne novčane pomoći.

Međutim, nakon pješačenja ka Orašju, Vlada TK donijela je odluku da se materijalna pomoći isplati samo radnicima četiri fabrike, dok su bez pomoći ostali radnici Gredelj - Revoma, Guminga, Hotela Tuzla, Borca Banovići, Tuzlaputeva, Poliolchema...
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...