{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spriječen još jedan pokušaj popisa pred pljenidbu imovine radnika Hotela Tuzla

Piše: D. Brkić/Klix.ba
5.5.2015. u 11:22
66
8
Spriječen još jedan pokušaj popisa pred pljenidbu imovine radnika Hotela Tuzla
66
Još jedan pokušaj popisa imovine pred pljenidbu nekadašnjem radniku Hotela Tuzla osujetili su radnici okupljeni oko Sindikata solidarnosti.
Sudski izvršitelji su pred stan Šabana Sakića stigli jutros oko 10 sati, ali su im radnici poručili da se mogu vratiti jer im neće omogućiti ulazak u zgradu.

"Neka traže asistenciju policije i neka nas onda sve pohapse. Zakon u ovoj državi postoji samo u slučaju radnika, dok se kriminalci koji su nas opljačkali i dalje slobodno šeću”, kaže Enes Tanović iz Sindikata solidarnosti.

Šaban Sakić kaže kako je u Hotelu Tuzla zajedno sa suprugom radio 25 godina. Zajedno sa svojim kolegama oni su podigli kredit kako bi otkupili većinski paket dionica.

"U postupku privatizacije većinski vlasnik se obavezao da će banci vratiti uzeti kredit. Međutim, to nikada nije urađeno. Supruga i ja dugujemo sa zateznim kamatama i drugim obavezama blizu 100.000 KM. Moj stan od 55 kvadrata ne košta toliko”, kaže Šaban Sakić.

Sakić kaže kako je u slučaju Hotela Tuzla sve poznato, ali da za sada ceh plaćaju samo prevareni i obespravljeni radnici.

"Sve radnike očekuje isti scenarij. Pitamo nadležne šta je sa našim pravima?”, kaže Sakić.

Radnici traže i raskid privatizacionog ugovora te procesuiranje odgovornih koji su kumovali njihovoj agoniji i besanim noćima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: