BiH
55

Tuzla: Naša stranka za reviziju PDV-a

FENA
"Ekonomija sa akcentom na rješenja Naše stranke za razvoj poduzetništva u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja" bila je tema pres-konferencije na kojoj je Sabina Mujezinović, nositeljica liste za Parlament Federacije BiH istakla da će se, zajedno sa svojim kolegama, boriti za uvođenje progresivnog poreza, jer ne mogu svi građani plaćati istu stopu poreza bez obzira na njihove prihode.

"Vrijeme je za reviziju PDV-a i potrebno je uvođenje niže stope PDV-a za osnovne životne potrebe. Naš prijedlog je sedam posto", kazala je Mujezinović te istakla da će se u srednjoročnom periodu 2014/2016 boriti za smanjenje javnih rashoda na godišnjoj razini od 0,5 do 1,00 posto BDP-a, s ciljem ostvarivanja balansiranog budžeta u 2016. godini.

Ona je, također, kazala da će njeno mjesto u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH biti direktno mjesto svih onih koji podržavaju Našu stranku a koji će joj omogućiti da bude njihov glas u Parlamentu, ali i onih koji se još dvoume.

"Uvest ću dan otvorenih vrata svake nedjelje i to će biti otvorena mogućnost za sve one koji žele da dođu, razgovaraju, promišljaju skupa sa mnom o načinu na koji ću obavljati svoju dužnost za koju ću dobiti povjerenje", poručila je nositeljica liste za Parlament FBiH Naše stranke.