BiH
0

U sarajevskoj općini Centar održan predizborni skup koalicije "Zajedno za promjene"

FENA
Predizborni skup Koalicije "Zajedno za promjene“ na kojem su predstavljeni kandidati Koalicije za predstojeće opće izbore održan je večeras u sarajevskoj općini Centar.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Živko Budimir je kazao da će Koalicija "Zajedno za promjene“ zasigurno biti zastupljena na svim razinama vlasti u BiH.

"Ali, znate li što je prava pobjeda? Prava pobjeda je ako uspijemo na ove izbore izvesti sve one nezadovoljne i uvjeriti ih da svoj glas trebaju dati bilo kome ko do sada nije bio u vlasti, ne moraju ga dati nama. Bilo kome ko nije bio u vlasti i da onda nakon toga sastavimo vlast u BiH od ljudi koji do sada nisu bili u vlasti, koji vas nisu krali, koji vas nisu lagali, koji nisu od vas pravili osobe koje žive u strahu bojeći se jedni drugih", kazao je Budimir.

Tad smo, istaknuo je on, pobijedili.

Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Martin Tais je kazao da ne želi, kao građanin ove zemlje, da u njegovo ime odlučuje "neki Dragan, ili neki Bakir, ili neki Mile".

"Hoću da, kao građanin, u moje ime odlučuje Ustav ove zemlje, da me Ustav ove zemlje brani kao svakog građanina ove zemlje, bio on Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Vjerujem da je to moguće i da to treba napraviti. Vratit ćemo mi dignitet skupštini, da skupština odlučuje, a ne da pet-šest lidera odlučuje o svima nama, a odlučuju samo ustvari o svojim interesima", kazao je Tais.

Kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Suada Barlov je navela da je odluku da se politički aktivira i kandidira na ovim izborima donijela u želji da učini sve što može, da zajedno sa ostalim kandidatima iz Koalicije „očistimo naše društvo od lopova, kriminala, korupcije i nepotizma“.

"Da uvedemo red u svim segmentima vlasti i društva. Želim da školovanje našoj djeci bude dostupnije i da se poslije školovanja zaposle, a ne da godinama čekaju na biroima za zapošljavanje. Želim da uvedemo red kod uplaćivanja doprinosa tako da penzioneri koji su otišli u penziju, zasluženo i zarađeno, dobiju i odgovarajuću, a ne ponižavajuću malu penziju, od koje će moći dostojanstveno živjeti, a ne tražiti makar jedan obrok u narodnoj kuhinji, ili nažalost pretraživati kontejnere", kazala je Barlov.

Nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Nermin Pećanac istaknuo je da se moraju boriti da bude ovom gradu, ovim građanima, i bilo u kojem dijelu BiH, puno bolje nego što je sada.

Napomenuo je da je 550 hiljada nezaposlenih, da je samo u prvih šest mjeseci 251 firma ugašena, da jedna trećina penzionera živi u zoni ekstremnog siromaštva...

Po njegovim riječima, Koalicija "Zajedno za promjene" je šansa "da nam bude bolje".

"Trudit ćemo se da sve što kažemo, uradimo. Oni rade uime građana, a za svoj račun, a mi radimo uime građana i za njihov račun", poručio je Pećanac.