BiH
5

Koalicija Zajedno za promjene: I Konjic je uz Živka Budimira

Klix.ba
Centralni skup koalicije "Zajedno za promjene“ održan je u sinoć Hotelu Garden City u Konjicu.

Skupu su prisustvovali Živko Budimir, predsjednik SPP-a i predsjednik FBiH, zatim Amir Husarić, predsjednik Liberalno demokratske stranke, Ana Baltić, potpredsjednica Stranke penzionera/umirovljenika BiH, Željko Asić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Mile Andrić, nosilac liste Hercegovačko-neretvanskog kantona, Enver Bećirević, nosilac federalne liste za Hercegovačko-neretvanski kanton i Bahrudin Fazlić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, saopćeno je iz ove koalicije.

Nosilac liste za Hercegovačko-neretvanski kanton Mile Andrić istakao je kako je sazrelo vrijeme za promjene.

"Pozvao bih sve građane BiH da izađu na predstojeće izbore i 12. oktobra 2014. godine daju svoj glas koaliciji 'Zajedno za promjene' i predsjedniku Živku Budimiru", istakao je Andrić.

U ime SP/U obratila se potpredsjednica Ana Baltić naglasivši da je koalicija "Zajedno za promjene“ spoj mladih, zrelih i iskusnih ljudi koji mogu donijeti promjene u našoj zemlji.

Enver Bećirević, nosilac federalne liste za Hercegovačko-neretvanski kanton poručio je glasačima da glasaju za koaliciju "Zajedno za promjene“ ako žele bolju budućnost u našoj zemlji.

"Ako su vam dobri političari koji su trenutno na vlasti vi i dalje glasajte za njih, neću govoriti ništa loše o njima, jer ste vi ti koji trebate odlučiti da li ćete živjeti boljim životom ili ćete biti ojađeni i osiromašeni i naredne četiri godine. Ako želite da u našoj državi zavlada pravda i povjerenje onda ćete glasati za predsjednika Živka Budimira i koaliciju 'Zajedno za promjene'", rekao je Bećirević.

Predsjednik Glavnog odbora SPP-a i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Željko Asić kazao je kako su vladajuće političke strukture uništile mnoge fabrike u Mostaru, među kojima su Fabrika duhana Mostar, Sokol..., stoji u saopćenju.

"Nećemo dozvoliti uništavanje naših firmi i naših dobara, dosta je bilo pljačke. Na autocestama je uzeto 37 posto reketa, reketaši će otići, a mi ćemo im pokazati izlazna vrata. Svi kažu da Živko Budimir nije za dogovor, međutim to nije tačno, predsjednik jeste za dogovor, ali nije za tal. Zaista je došlo vrijeme da napravimo državu u kojoj će penzioneri i naša djeca živjeti ljepšim životom", kazao je Asić

Predsjednik LDS-a Amir Husarić naglasio je da treba zaustaviti propadanje naše države.