BiH
28

Budimir: Vrijeme je da vladajućim strankama kažemo zbogom i nikad više

FENA
Veličanstven predizborni skup koalicije "Zajedno za promjene“ upriličen je u srijedu 8. oktobra u Vogošći, saopćeno je iz SPP-a.

Skupu su prisustvovali Živko Budimir, predsjednik Stranke pravde i povjerenja i predsjednik FBiH, Nermin Pećanac, predsjednik Socijaldemokratske unije BiH, Ana Baltić, potpredsjednica Stranke penzionera/umirovljenika BiH, Ejub Fočo, član predsjedništva Liberalno demokratske stranke, kao i kandidati koalicije "Zajedno za promjene“.

Predsjednik SPP-a i predsjednik FBiH Živko Budimir osvrnuo se na mlade ljude u BiH koji i dalje šute i ne žele podići svoj glas protiv političara koji su na vlasti.

"Poručujem svim mladim ljudima u BiH da se aktiviraju i da više ne budu samo nijemi posmatrači, jer samo izlaskom na izbore mogu promijeniti loše stanje u našoj zemlji. Šest stranaka se udružilo u koaliciju "Zajedno za promjene“ i mi smo prvi koji smo rekli da želimo da se uključimo u borbu protiv kriminala i korupcije, želimo jedinstvenu BiH i jake institucije BiH. Za neke sam izdajnik, a za neke ustaša, a u suštini sam samo običan čovjek koji voli svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ako želimo državu BiH, vrijeme je da to 12. oktobra 2014. godine i ostvarimo te da vladajućim političkim strankama kažemo zbogom i nikada više",rekao je predsjednik Budimir.

O tome kako korupcija za jednu sekundu pojede 47 KM, a za jedan mandat 5,8 milijardi KM govorio je predsjednik Socijaldemokratske unije BiH Nermin Pećanac.

"Da nema kriminala i korupcije zasigurno bi Vogošća bila jedna od najbogatijih općina u BiH. Mnogi me pitaju otkud ja sa Živkom Budimirom, a niko ne zna da su naše različitosti naše najveće bogatstvo. Mi u koaliciji "Zajedno za promjene“ smo se brzo dogovorili oko svih stvari, jer su nam ciljevi potpuno isti. Želimo promijeniti loše stanje u našoj zemlji. Svaki čovjek 12. oktobra 2014. godine ima vlast u svojim rukama, jer ima priliku da vladajuće političare pošalje u historiju. Nadam se da će nam građani izglasati povjerenje i da ćemo se svim srcem boriti za bolje sutra, jer to narod u BiH zaslužuje", ističe Nermin Pećanac.

Skupu se obratila i Dunja Osmanović, kandidatkinja za Parlament FBiH koja ističe da je stanje u našoj državi jako teško.

"Mnogi su me čudno gledali kada sam rekla da sam se priključila Stranci penzionera/umirovljenika BiH, jer sam po njihovom mišljenju i suviše mlada kako bi bila član te političke stranke, ali mnogi ne razumiju da su naši roditelji penzioneri i da ćemo i mi to jednog dana biti. Kroz svoj politički angažman želim doprinijeti našem društvu. Samohrana sam majka, dječji doplatak iznosi 33 KM, dok je naknada za porodilje 180 KM, pa neka mi neko kaže kako preživjeti od te mizerije. Moramo se probuditi i mijenjati stvari u našoj zemlji, a jedini način za to je izaći na izbore i glasati za koaliciju "Zajedno za promjene" i za predsjednika Živka Budimira", ističe Dunja Osmanović.