{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH: Nema i neće biti montiranih procesa

25.10.2014. u 10:10
19
48
Tužilaštvo BiH: Nema i neće biti montiranih procesa
19
Tužilaštvo BiH: Nema i neće biti montiranih procesa
Sud BiH i Tužilaštvo BiH (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo BiH je nezadovoljno odlukama Suda BiH da pusti na odbranu sa slobode osumnjičene u akcijama kodnog naziva "Meso" i "Gibraltar".
"Izneneđeni smo izjavama kako Sud nije bio upoznat sa dokazima i provedenim aktivnostima, te javnost napominjemo da su obje ove aktivnosti provedene po naredbama Suda BiH, koji je izdao naredbe za vršenje pretresa i realizaciju aktivnosti u kojima su uhićeni navedeni osumnjičeni. Samo u predmetu Gibraltar, bilo je 17 pismenih i 3 usmene naredbe Suda, navode iz Tužilaštva BiH.

U predmetu Lijanović i dr. Sud BiH je već bio odredio i produžio pritvor, tako da je Sud jučer sam ukinuo svoju odluku, navodi se.

"Tužilaštvo BiH smatra da ima dovoljno dokaza za procesuiranje osumnjičenih u oba predmeta, koji su pod istragom zbog višemilionskog kriminala, a u predmetu Gibraltar, nezakonitosti i finansijske malverzacije su utvrdile i zemlje Europske unije, Austrija i Slovenija", stoji u saopćenju.

"Smatramo da se ovim dešavanjima ugrožava borba protiv korupcije i ne šalje dobra poruka građanima Bosne i Hercegovine", dodaju.

"Tužilaštvo BiH poručuje da i dalje neće biti nedodirljivih i da ovo neće ugroziti borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, te još jednom napominjemo da u tužiteljstvu nema i neće biti montiranih procesa", stoji na kraju saopćenja iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: