{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH: Nema i neće biti montiranih procesa

25.10.2014. u 10:10
19
48
Tužilaštvo BiH: Nema i neće biti montiranih procesa
19
Tužilaštvo BiH: Nema i neće biti montiranih procesa
Sud BiH i Tužilaštvo BiH (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo BiH je nezadovoljno odlukama Suda BiH da pusti na odbranu sa slobode osumnjičene u akcijama kodnog naziva "Meso" i "Gibraltar".
"Izneneđeni smo izjavama kako Sud nije bio upoznat sa dokazima i provedenim aktivnostima, te javnost napominjemo da su obje ove aktivnosti provedene po naredbama Suda BiH, koji je izdao naredbe za vršenje pretresa i realizaciju aktivnosti u kojima su uhićeni navedeni osumnjičeni. Samo u predmetu Gibraltar, bilo je 17 pismenih i 3 usmene naredbe Suda, navode iz Tužilaštva BiH.

U predmetu Lijanović i dr. Sud BiH je već bio odredio i produžio pritvor, tako da je Sud jučer sam ukinuo svoju odluku, navodi se.

"Tužilaštvo BiH smatra da ima dovoljno dokaza za procesuiranje osumnjičenih u oba predmeta, koji su pod istragom zbog višemilionskog kriminala, a u predmetu Gibraltar, nezakonitosti i finansijske malverzacije su utvrdile i zemlje Europske unije, Austrija i Slovenija", stoji u saopćenju.

"Smatramo da se ovim dešavanjima ugrožava borba protiv korupcije i ne šalje dobra poruka građanima Bosne i Hercegovine", dodaju.

"Tužilaštvo BiH poručuje da i dalje neće biti nedodirljivih i da ovo neće ugroziti borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, te još jednom napominjemo da u tužiteljstvu nema i neće biti montiranih procesa", stoji na kraju saopćenja iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: