{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slučaj Gibraltar: Tužilaštvo BiH uložilo žalbu zbog puštanja osumnjičenih

28.10.2014. u 11:24
1
6
Slučaj Gibraltar: Tužilaštvo BiH uložilo žalbu zbog puštanja osumnjičenih
1
Slučaj Gibraltar: Tužilaštvo BiH uložilo žalbu zbog puštanja osumnjičenih
Tužilaštvo BiH uložilo je Apelacionom vijeću žalbu na odluku Suda BiH kojom nije određen pritvor osumnjičenima u predmetu "Gibraltar", potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.
"Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu sa zahtjevom za određivanje pritvora osumnjičenima", rekao je portparol te institucije Boris Grubešić.

Iz Tužilaštva je jučer najavljeno da će zatražiti privremenu mjeru - blokadu cjelokupne imovine (pokretne i nepokretne imovine i blokadu računa) osumnjičenih za vrijeme trajanja postupka, jer će u okviru predmeta biti zatraženo i oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

Sud je ranije odbio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenima u akciji kodnog naziva "Gibraltar" i oni su pušteni na slobodu.

U akciji "Gibraltar" pripadnici Sipa uhapsili su direktora marketinške agencije S.V.R.S.A. Nevena Kulenovića, Belmu Kulenović, Sanjina Kulenovića, visoke rukovodioce kompanije HT "Eronet" Stipu Prlića i Zorana Bakulu, zamjenika generalnog direktora "Pink BH" Lajlu Torlak, bivšeg direktora "Mreže plus" Darka Aleksića, direktora agencije MITA Ejuba Kučuka i vlasnika agencije "Fabrika" Senada Zaimovića.

Ova grupa osumnjičena je za organizovani kriminal, falsifikovanje službenih isprava, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, poresku utaju, pranje novca, sklapanje štetnih ugovora, primanje i davanje dara ili drugih oblika koristi, te carinske prevare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: