Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosnjak je prezime a ne nacija! super grupa na facebook ;)
Turski grad Denizli i poturicki Sarajevo! I treba da se bratime, krv nije voda!
ma dajte ako je rijec o ulaganju daleko im kuca ima lopova koliko hoces. dodju ovdje otvore firme i zaposle raju i onda nastaje sranje, plate se placaju samo mrtvom rijeci na papiru socijalno da ne govorim, a uz to ih drzava brani kao strane ulagace. ja sam morao da izvucem brata iz jedne takve \"ulagacke firme\" i naravno zaostale plate, jer su mu prijetili da ako napusti zagorcace mu zivot nece vise nigdje moci raditi i ta sranja, a on mlad zelen ne zna kako se daje otkaz tim pederskim supcima. stoga neka oni ulazu u svoju zemlju od ankare pa dalje jer je pustos i bijeda gora nego nasa.
Pa tu i jeste poenta,koegzistencija deliti drzavu i medjusobno postovati svacije stavove. Konstantno se edukovati i postajat vise imun na nacionalno-verske stavove nekih extrema. To se zove parlamentarni sistem zivota. Problem ljudi u Bosni Srbiji i Hrvatskoj je sto smo se totalno izgubili trazeci se u Nemcima Turcima i Rusima. Zube smo okrenuli jedni drugima a guzice strancima.... U takvoj zivotnoj sredini \"hlijeba nema\" samo mrvice na kascicicu! Pozdrav Selam!!!
osevapili bi se kada bi ukinuli komentare ovako se samo covjek ucrnjaci sa kakvim ljudima mora drzavu dijeliti
Sto je to dobro hebo te-sav sam se najezio od neke ljepote-hem Turska hem more i to slano pa pobratimstvo akobogda i kumstvo pa prve ljubavi umjesto u Zaostrogu ono u Turskoj-pa mi se ono pakujemo -ljetni period pa pravac Turski zaljev Agda ako bogda-pa insallah se vratimo a nosimo serdzade i ibrike ko suvenire-pa dobili po pet kila minimum od mascobe i presecerenih mutant sokova a sve nam se gadi na slatko iducih sest mjeseci-pa sjecanje na Istambul godine te i te-pa Bosfor mutan i pesinav ko rijecka luka-a mi se slikali i slike nam ostale za uspomenu.Jednostavno jedva cekam i gorim od znatizelje-hebo ih onaj ko ih sasatavi.
Nema nista lose I da se Sarajevo brati sa gradom iz turske ako ce bar biti neke pozitivne \"vajde\". A ona teza o crnim turcima ili srbima je ne bulozna jer I tamo ima plavih I garavih i indusogaravih. Sama turska nacija je I nastala mesanjem mnogih naroda. A mnoge reci I obicaje su uzeli od drugih naroda. Turbani su iz Indije kao I cuveni mac jatagan. Cak I rec \"tur\" je prezime 50 miliona indusa iz Indije kao I \"kaur\" sing,gill itd. A kao pestogodisnja sila se ne bi odrzali da nisu pored poreza \"haraca\" uzimali I danak u krvi! Tj otimali od pet do deset godina decu od roditelja I prebacivali ih iz Budizma Hriscanstva Bogumilstva u Islam.! Glavna finta Sultanova je \"vas u dzenatu cekaju 1000 nevinih cura a mene ovde na zemlji\" toliko o tom kvazi-Osmanskom ideoloskom ucenju.
Denizlija - moj brate u tuđini !!! Moj brate Turčine, napuši se ....
Evo sad sa pravom mogu Sarajlije reci, kada se sretnu sa nekim iz Denizlija : \"Dje si brate Turcine ! \"
Za kretena upisanog gore koji napada Bosančerosa. Pa zar ne osjetiš ironiju kojom čovjek odlično barata ? Što bi Bosančeros morao čuti za Denizli ? Po čemu je to čuven taj grad osim po tome što se Semiha pobratila sa njim ? Po vokabularu kojim se služiš, vjerujem da si pročitao u životu samo jednu knjigu. Onu koju savjetuješ Bosančerosu. E moj Turčine... dalje znaš, piše u toj knjizi.
Uzas !!!!! Jedan politicar glavnog grada dozvoli sebi takav luxuz i proturi tezu o bratimljenju a zvanicno kaze : \"Zainteresirani smo za obnovu i ulaganje u građevine iz osmanskog perioda kao simbole grada Sarajeva. Pa kako te nije stid gradonacelnice da bratimis grad a da nas gradjane uopste ne pitas za misljenje !!!!!! Nema vise osmanskog carstva a ti privatno se mozes bratimiti i sa crncima , kinezima , jevrejima itd. ? Ima li pravo ovakve stvari u ime 400.000 stanovnika raditi jedna osoba , pa neka se zove i gradonacelnik ili se to mora prvo dozvoliti u gradskoj skupstini !!!!
napisati za denizli da je izrazito turisticki grad a da je cilj ulaganje u privredu u BiH je na nivou jednog osnovca.... pored toga sto je taj grad turisticki(PAMUKKALE) u njemu postoje na hiljade fabrika...... citajte malo, obrazujte se pa pisite clanke..... http://en.wikipedia.org/wiki/Denizli Denizli is a growing industrial city.....Denizli has achieved a remarkable economic development in the last decades based notably on textile production and exports.....
ti ako nisi cuo za denizli savjetujem ti da se ne hvalis s tim ovdje.to je tvoja sramota,uzmi malo literature citaj,nabavi neku knjigicu geografije idiote zatucani
mi i jesmo turci.vi biste se trebali prije ili kasnije pomiriti s tim,priznati da su vas turci toliko vremena guzili.samo pogledaj reprezentaciju srbije recimo,u bilo kojem sportu,ma svi crni,pravi original turci.ne serite
Ne seri bez veze ! Bosnjaci su nasa slavenska braca po krvi, bila i ostala. Nisu samo bosnjani bili poturice ! Poturica je bilo sa svih strana i od pravoslavaca i katolika ! Pogledajte malo zvanicnu dokumentaciju i istorijske cinjenice a ne rekla kazala.