Prijem
0

Turski grad Denizli želi bratimljenje sa Sarajevom

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Emin Švrakić primili su danas Nihata Zeybeckia, načelnika turskog grada Denizlija i Yusufa Beyazita, predsjednika Vakufa i Vakufske banke u Turskoj.

Prijemu je prisustvovao i Idriz Hodžić, gradski vijećnik i član Komisije za međunarodnu saradnju GV-a Grada Sarajeva.

Gradonačelnica Borovac uime Grada i građana Sarajeva zahvalila je Vladi i narodu prijateljske R Turske za pomoć pruženu tokom agresije te u postratnom razvoju Sarajeva i BiH.

"Iako imamo razvijene prijateljske odnose s nekoliko turskih gradova, voljeli bismo da su te veze još jače, posebno privredne, jer su Sarajevo i BiH pogodno područje za ulaganje stranih investicija", istakla je Borovac.

Nihat Zeybecki, načelnik turskog grada Denizlija, koji je izrazito turistički centar R Turske, ukazao je na uspostavljanje i razvijanje saradnje sa Sarajevom u vezi s turizmom.

"Zainteresirani smo za obnovu i ulaganje u građevine iz osmanskog perioda kao simbole grada Sarajeva. Također bismo voljeli da se naš grad Denizli pobratimi sa Sarajevom, što bi predstavljalo okosnicu konkretnih budućih odnosa naša dva grada", kazao je načelnik Zeybecki, saopćeno je iz gradske Pres-službe.