{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turska želi intenziviranje ekonomske saradnje sa BiH

S
22.6.2010. u 17:01
0
17
Turska želi intenziviranje ekonomske saradnje sa BiH
0
Turska želi  intenziviranje ekonomske saradnje sa BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić doputovao je u Istanbul gdje se sastao sa predsjednikom Republike Turske Abdullahom Gülom.
Tokom susreta razgovarano je o važnosti regionalne saradnje i unaprijeđenju dobrosusjedskih odnosa. Istaknuto je da je politika Zapadnog Balkana proces izgradnje međusobnog povjerenja i da je sada historijski trenutak u izgradnji politika dobrosusjedskih odnosa.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić je iskazao zahvalnost turskom predsjedniku Gülu za podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka integracijama, posebno na podršci za dobijanje MAP-e. Naglasio je pozitivnu ulogu Turske u regionalnoj saradnji, ali i njenu aktivnu ulogu u međunarodnim odnosima u svijetu.

Predsjedavajući Silajdžić je uputio poziv turskom predsjedniku da posjeti BiH , kako bi se i na taj način potvrdili dobri bilateralni odnosi. Izrazio je nadu da će BiH posjetiti i turska privredna delegacija, te istakao važnost ekonomske saradnje.

Dodao je da BiH ima konkretne projekte koje može ponuditi turskim investitorima što je, prema njegovim riječima, pokazano i tokom nedavno održanog Sarajevo biznis-foruma.

Predsjednik Republike Turske Abdullah Gül je, izražavajući zadovoljstvo susretom sa predsjedavajućim Silajdžićem, kazao da Turska podržava Bosnu i Hercegovinu i njena nastojanja za ulazak u evroatlantske integracije.

Izrazio je nadu da će BiH uskoro ispuniti preostale uvjete za ulazak u NATO te za skori ulazak BiH u evroatlantske integracije. Zahvalio se na pozivu da posjeti Bosnu i Hercegovinu te naglasio interes Turske za intenziviranje ekonomske saradnje sa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: