{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turska želi intenziviranje ekonomske saradnje sa BiH

S
22.6.2010. u 17:01
0
17
Turska želi intenziviranje ekonomske saradnje sa BiH
0
Turska želi  intenziviranje ekonomske saradnje sa BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić doputovao je u Istanbul gdje se sastao sa predsjednikom Republike Turske Abdullahom Gülom.
Tokom susreta razgovarano je o važnosti regionalne saradnje i unaprijeđenju dobrosusjedskih odnosa. Istaknuto je da je politika Zapadnog Balkana proces izgradnje međusobnog povjerenja i da je sada historijski trenutak u izgradnji politika dobrosusjedskih odnosa.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić je iskazao zahvalnost turskom predsjedniku Gülu za podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka integracijama, posebno na podršci za dobijanje MAP-e. Naglasio je pozitivnu ulogu Turske u regionalnoj saradnji, ali i njenu aktivnu ulogu u međunarodnim odnosima u svijetu.

Predsjedavajući Silajdžić je uputio poziv turskom predsjedniku da posjeti BiH , kako bi se i na taj način potvrdili dobri bilateralni odnosi. Izrazio je nadu da će BiH posjetiti i turska privredna delegacija, te istakao važnost ekonomske saradnje.

Dodao je da BiH ima konkretne projekte koje može ponuditi turskim investitorima što je, prema njegovim riječima, pokazano i tokom nedavno održanog Sarajevo biznis-foruma.

Predsjednik Republike Turske Abdullah Gül je, izražavajući zadovoljstvo susretom sa predsjedavajućim Silajdžićem, kazao da Turska podržava Bosnu i Hercegovinu i njena nastojanja za ulazak u evroatlantske integracije.

Izrazio je nadu da će BiH uskoro ispuniti preostale uvjete za ulazak u NATO te za skori ulazak BiH u evroatlantske integracije. Zahvalio se na pozivu da posjeti Bosnu i Hercegovinu te naglasio interes Turske za intenziviranje ekonomske saradnje sa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: